Manifestantii impotriva proiectului minier de la Rosia Montana organizeaza un nou mars de protest in Capitala, duminica seara, sub sloganul "Uniti Salvam". Traseul pe care se marsaluieste in Bucuresti este: Piata Universitaiti, Bd. Carol, Bd Pache Protopopescu, Sos. Iancului, Pantelimon, Bd. Ferdinand, Bd. Carol, Universitate. Marsuri s-au organizat si in marile orase din tara, in Cluj sunt circa 5000 de protestatari.

Foto:

Ora 0.15Protestul se stinge. La aceasta ora mai sunt circa 200 de persoane pe Bulevardul Elisabeta.

Ora 0.05 Rondul de la Universitate s-a eliberat complet, cirulatia s-a reluat.

Ora 23.48 La aceasta ora mai protesteaza in jur de 1.000 de persoane, majoritatea spre Bulevardul Elisabeta.

Ora 23.18 In jur de 15.000 de manifestanti au protestat duminica seara in Capitala (sursa: Mediafax).

Ora 23.15 In rond si pe Bulevardul Elisabeta sunt cateva mii de protestatari, insa numarul lor incepe sa scada. Din ce in ce mai multe grupuri se retrag la metrou.

Ora 23.08Multimea a intrat in rond si s-a deplasat pe Bulevardul Elisabeta pana in zona strazii Academiei, acolo unde se opreste. Intreaga zona pe Bulevardul Elisabeta pana la strada Academiei e ocupata de protestatari, la fel si rondul. Traficul in centrul Capitalei este complet blocat.

Ora 22.51 Rondul de la Universitate este blocat de motociclisti. Coloana de manifestanti ajunge in curand in Piata Universitatii. In Piata Universitatii incepe sa ploua.

Ora 22.40 Multimea a ajuns la Piata Pache Protopopescu si s-a oprit pentru cateva minute, pentru a incerca sa faca o numaratoare. S-a plecat insa in continuare pe Calea Mosilor.

Ora 22.30 Coloana a ajuns la Foisorul de Foc.

Ora 22.20 Antena 3 are o masina albastra nemarcata cu logo. Intrebati de catre protestatarii care i-au blocat emisia cu o pancarta cu Rosia Montana de la ce televiziune sunt , cei de la A3 au raspuns fie "TVR Cultural", fie "Sanatatea TV". Ulterior au confirmat ca sunt de la A3 pentru reporterul HotNews, cand a prezentat legitimatia de presa.

Ora 22.16 Multimea a ajuns pe Bd. Ferdinand, se indreapta spre Universitate. Potrivit estimarilor reporterului HotNews, sunt circa 12.000 de oameni.

Ora 22.12 Traficul pe Mihai Bravu intre Obor si Piata Iancului este inchis.

Ora 22.05 La capatul coloanei se scandeaza "Uniti salvam toata Romania!"

Ora 22.00 Capul coloanei format din cateva sute de biciclisti a intrat pe Bd Ferdinand. Urmeaza intersectia cu Mihai Bravu, unde politistii se pregatesc sa inchida circulatia.

Ora 21.37 Se scandeaza "Refuz, rezist, gazelor de sist!". Potrivit estimarilor reporterului HotNews, numarul protestatarilor nu a crescut fata de estimarea neoficiala a jandarmeriei de circa 10.000.

Ora 21.25 Coloana se afla pe Sos. Pantelimon, a ajuns la Delfinul si face calea intoarsa pe bulevard spre Universitate.

Ora 21.11 Dintre mesajele de pe pancarte si bannere: "Jos guvernul potlogar", "Moise nu bate cu parul!" (aluzie la jurnalistul Moise Guran, TVR - n.r.), "Ne-am trezit!", "Dan s-o va lua" (aluzie la ministrul Dan Sova), "Ponta demisia!"

Ora 20.47 Coloana se apropie de intersectia cu Bd. Pantelimon. Se scandeaza "Demisia, demisia!"

Ora 20.35 O noua estimare neoficiala a jandarmilor: 10.000 de persoane.

Proiectie cu Rosia Montana, de pe un bloc pe altul

Proiectie cu Rosia Montana, de pe un bloc pe altul

Foto: Hotnews

Ora 20.32 Pe Bd Iancului, cineva dintr-un bloc a proiectat pe blocul de vizavi o imagine cu Rosia Montana, in timp ce coloana se deplaseaza pe sub ferestrele de la blocuri.

Ora 20.28 Protestatarii au intrat pe Bd Iancului si scandeaza: "Iesiti din casa, daca va pasa!"

Ora 20.20 Potrivit unei numaratori neoficiale a jandarmeriei, sunt circa 7.000 de protestatari. Acestia au ajuns la intersectia din Piata Iancului.

Ora 20.15 Cand trec prin dreptul sediului PRO TV, protestatarii huiduie si striga "Presa romana, plina de cianura!"

Protestatarii marsaluiesc spre Iancului

Protestatarii marsaluiesc spre Iancului

Foto: Twitter/ Vice

Ora 20.00 Protestatarii au ajuns pe Bd. Pache Protopopescu. Se afla in dreptul sediului PRO TV si se indreapta spre Piata Iancului. Politia se pregateste sa inchida circulatia in intersectie.

Ora 19.43 In capatul coloanei se afla un grup de biciclisti. O parte dintre protestatari au ajuns deja la Foisorul de Foc.

Ora 19.40 Circulatia este blocata pe Bd Carol, pe sensul dinspre Piata Universitatii. Politistii redirectioneaza inca masinile de la rondul de la Piata Universitatii.

Ora 19.23 Majoritatea protestatarilor sunt tineri, unii au venit cu copiii in carucior, in spate sau de mana.

Ora 19.10 S-a plecat in mars, pe Bd Carol. Unul dintre bannerele purtate de manifestanti: "Lacomia voastra trezeste Romania noastra!" Un altul: "Nu corporatia face legislatia!", "Rosia Montana este doar inceputul"

Protestatarii s-au strans la Universitate

Protestatarii s-au strans la Universitate

Foto: Twitter/ Vice

Ora 19.00 Protestatarii s-au grupat si se pregatesc sa plece in mars. Sunt cateva mii de manifestanti.

Ora 18.55 Numarul protestatarilor depaseste 1000. La ora 19.00 se va pleca in mars.

Ora 18.40 La iesirea de la metrou se impart pliante de catre organizatori.

Ora 18.30 Numarul protestatarilor creste, sunt circa 400-500 sute si grupuri de persoane continua sa iasa de la metrou.

Ora 18.00 Protestatarii continua sa se adune la Fantana de la Universitate, unde sunt intre 100-200 de persoane. Au aparut primele drapele nationale si bannere.

UPDATE Ora 17.40 La Fantana de la Universitate, punctul de intalnire al protestatarilor, se afla la aceasta ora cateva zeci de persoane.

  • HotNews.ro va tine la curent cu desfasurarea evenimentelor

Proteste au loc si in alte orase din tara. Potrivit Realitatea TV, la aceasta ora in Brasov protesteaza crica 100 de persoane. Cateva sute de persoane marsaluiesc si in Timisoara si Cluj.

UPDATE Ora 18.55 Numarul protestatarilor de la Clluj a depasit 2000.

Vezi harta protestelor.

Anuntul lansat pe Facebook cu privire la protestul de duminica, 22 septembrie:

Runda a 4-a

SOLIDARIZARE GENERALA:

Duminica 22 septembrie iesim iar pentru Rosia Montana. Mai putem? Fireste. Mai ales ca sa aratam ca nu cedam tacticilor lor de inabusire a protestului. Ne urmarim scopul, iar revendicarile noastre sunt clare ca buna ziua:

1) Parlamentari, spuneti 'NU' proiectului de lege prin vot la vedere, nu secret. Apoi interziceti mineritul pe baza de cianura in Romania.

2) Guvernanti, respingeti urgent acordul de mediu.

3) Victor Ponta, Dan Sova, Rovana Plumb, Daniel Barbu si Gheorghe Dutu - asumati-va raspunderea si demisionati. Vrem sa fiti si anchetati.

4) Ministerul Culturii - cereti ca Rosia Montana sa fie inscrisa in patrimoniul UNESCO.