Protestatarii impotriva proiectului minier de la Rosia Montana anunta formarea unui lant uman in jurul Palatului Parlamentului la care sunt asteptati si biciclistii care vor protesta tot sambata pentru a cere construirea de piste pentru biciclete pe carosabil.

Acestia precizeaza, pe Facebook, ca protestul va fi filmat de o drona, incepand cu ora 7,00 seara.

Iata mai jos anuntul lansat pe Facebook pentru formarea unui lant uman in jurul Palatului Parlamentului:

"Sambata planuim o actiune neconventionala de protest in trei pasi lejeri, de week-end:

1) ii asteptam in Parcul Izvor cu muzica si voie buna pe biciclisti sa-si termine marsul pentru piste pe sosea (vezi https://www.facebook.com/events/696395847044665/)

2) ii lasam sa se odihneasca pret de jumatate de ora, timp in care noi, pietonii, ne ocupam pozitiile in jurul Palatului Parlamentului.

3) la ora 7 fix pornim echipamentul de filmat de la inaltime (o drona, da) si dam startul flash-mob-ului: intr-un exercitiu de solidaritate, pietonii vor forma un lant uman de jur imprejurul gardului Parlamentului, iar miile de biciclisti vor inconjura pret de 20 de minute intregul perimetru.

Pentru ca timpul e scurt, ne-am gandit sa te rugam nu doar sa dai "join" pe Facebook, dar sa si convingi cat mai multi cunoscuti sa o faca. Daca ne strangem 6.000 pana sambata la pranz vom sti ca evenimentul va fi un succes.

#unitisalvam #rosiamontana

JOIN & SHARE sa ne strangem multi, rapid!"

Comunitatea Biciclistilor din Bucuresti si Organizatia pentru Promovarea Transportului Alternativ in Romania (OPTAR) organizeaza, tot sambata, cel mai mare mars pe biciclete de pana acum, potrivit unui comunicat trimis de cele doua asociatii. Biciclistii cer demisia primarului general Sorin Oprescu pentru ca nu a facut piste pentru biciclete pe carosabil.

"Evenimentul va avea loc sambata, 21 septembrie, cu ocazia "Zilei Internationale fara masini". Adunarea participantilor va fi la ora 14:30 in parcul Herastrau, intrarea Charles de Gaulle. Participantii vor milita pentru marcarea benzilor care semnaleaza accesul biciclistilor pe carosabil, unica varianta sigura pentru toti participantii la trafic si singura solutie eficienta pentru un oras al transportului eficient. Marsul are ca scop complementar evidentierea unei solutii vitale pentru Bucuresti: o data cu amenajarea pistelor de biciclete pe carosabil vor avea de castigat toti locuitorii Bucurestiului, pietoni, biciclisti sau soferii", se arata in comunicatul de presa trimis de organizatori.