RFI Romania organizeaza, pe 20 si 21 septembrie, pe strada Lipscani din Centrul Vechi, a IV-a editie a Park(ing) Day(s), eveniment desfasurat la nivel mondial. Scopul e de a atrage atentia asupra lipsei spatiului verde din marile aglomeratii urbane. Pentru doua zile, betonul de pe strada Lipscani va fi acoperit de 600 m2 de gazon.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de RFI, copiii sunt asteptati, alaturi de profesori si parinti, la ateliere de pictura, dichisit sate traditionale din carton, mestesugit figurine din hartie, precum si la spectacole de teatru cu Excelsior si Teatrul "Ion Creanga".

Oamenii... mari vor avea ocazia sa invete pasi de Salsa, sa asculte muzica de odinioara, cantata la curtile boieresti, interpetata acum live de trupa Trei parale, sa se destinda cu o comedie savuroasa cu Jane Fonda, Geraldine Chaplin si Pierre Richard. ("Et si on vivait tous ensemble").

Partenerii RFI pentru bunul mers al evenimentului Park(ing) Day(s) sunt Apa Nova Bucuresti, Romprest, Fundatia Acvatot, ARCUB, City Garden, Chelgate Public Affairs & Public Relations, TV5 si Romania Libera.

Participa : Editura Baroque Books & Arts, kika, Romstal, Romprest Security, scoala de salsa Love to dance.

Despre Park(ing) Day

PARK(ing) Day este un eveniment mondial ce are loc in fiecare a treia vineri a lunii septembrie, fiind initiat in 2005 in San Francisco. Misiunea PARK(ing) Day este sa atraga atentia asupra nevoii de mai mult spatiu public, sa genereze dezbateri despre cum este creat si alocat spatiul public si sa imbunatateasca viata orasenilor, macar pentru o zi. Conceptul a fost adus in Bucuresti de RFI Romania.

Despre RFI Romania

RFI Romania este un post de radio de actualitati, filiala a Radio France Internationale. Emite 24 de ore din 24 in Bucuresti, Iasi, Cluj, Craiova si Chisinau. Programele sunt preluate de peste 50 de posturi locale de radio din intreaga tara. RFI Romania difuzeaza in prezent 13 ore de emisiuni in limba romana si 11 ore in limba franceza.