Premierul Victor Ponta merge joi in Republica Turcia, unde va efectua o vizita oficiala, transmite Guvernul printr-un comunicat de presa.Victor Ponta va fi insotit la Ankara, printre altii, de Daniel Constantin, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale; Mircea Dusa, ministrul Apararii Nationale; Constantin Nita, ministrul delegat pentru Energie; George Ciamba, secretar de stat, M.A.E.; Vladimir Manastireanu, presedinte ANSVSA; Iusein Ibram, deputat minoritatea turca si Varol Amet, deputat minoritatea tatara.

ora 10:39 Agerpres informeaza ca seful Executivului a ajuns la Ankara.

ora 8:59 Premierul Victor Ponta a decolat joi dimineata spre Turcia, la bordul unui avion Spartan, de pe Baza Militara 90, aeronava avand putin peste 20 de locuri, transmite Agerppres.

Intrebat de presa, la urcarea in avion, de ce a ales sa faca deplasarea la Ankara cu o aeronava militara, seful Guvernului a spus ca aceasta varianta este mai ieftina decat un zbor de linie.

In cadrul vizitei oficiale in Republica Turcia, primul-ministru va avea intrevederi cu Recep Tayyip ERDOGAN, Primul-Ministru al Republicii Turcia; Abdullah GUL, Presedintele Republicii Turcia si Cemil CICEK, Presedintele Parlamentului Republicii Turcia. De asemenea, ministrii de resort care il vor insoti pe primul-ministru vor avea intrevederi cu omologii lor turci, in vederea dezvoltarii proiectelor comune dintre cele doua state.

Vizita primului-ministru Victor Ponta la Ankara are ca scop consolidarea cooperarii bilaterale, in contextul Parteneriatului Strategic dintre cele doua tari, semnat in decembrie 2011. In martie 2013 a fost semnat si Planul de Actiune, care concretizeaza actiunile prevazute in Parteneriatul strategic, se mai arata in comunicatul de presa al Guvernului.