Andrei Gaitanaru și Adrian Rista, membri ai Comunitatii Biciclistilor din Bucuresti (CBB), vin in redactia Contributors.ro pentru au discutat cu cititorii despre problemele cu care se confruntă bicicliștii și ceilalți participanți la traficul rutier al Bucureștiului. Ei pledeaza pentru solutia amenajarii pistelor de biciclete pe carosabil.

Adrian RistaFoto: Hotnews

In luna martie a acestui an, patru mii de biciclisti se adunau la Parcul Izvor, intr-un mars de protest impresionant. Protestau pentru ca Primaria Bucurestiului nu voia sa faca piste de biciclete pe carosabil. 80% dintre pistele de bicleta pe trotuar fusesera declarate ilegale de Politia Rutiera. Iar in opinia participantilor la protest pistele pe trotuar erau o solutie proasta.

Urmeaza un nou mars in care participantii vor cere si demisia primarului Oprescu. Marsul va avea loc sambata, 21 septembrie, si este organizat de Comunitatea Bicicliștilor din București și Organizația pentru Promovarea Transportului Alternativ. Potrivit organizatorilor, “la protest sunt așteptate toate persoanele care doresc un oraș funcțional și accesibil pentru cetățenii acestuia: pietoni, bicicliști, persoane în scaun rulant, rolleri, părinți care își plimbă copiii în cărucior.” Marșul are ca scop evidențierea unei soluții vitale pentru București: amenajarea pistelor de biciclete pe carosabil. De pe urma acestora vor avea de câștigat toți locuitorii Bucureștiului – pietoni, bicicliști sau șoferi, spun organizatorii.

.

Rista Adrian este avocat si se ocupa de doi ani de problemele juridice ale CBB, fiind cel care a intocmit documentele ce au dus la desfiintarea pistelor pentru biciclete din Bucuresti. A reprezentat biciclisti care s-au confruntat cu amenzi nelegale, vatamari corporale si alte probleme. A sesizat Curtea de Conturi cu privire la prejudiciile aduse bugetului local de catre administratie si, in general, a facut toate demersurile legale atat pentru rezolvarea problemei, cat si pentru gasirea vinovatilor.

Citeste intreg articolul si pune intrebari pe Contributors.ro