Aproximativ 200 de manifestanti au participat vineri seara, in a 13-a zi a protestului fata de proiectul minier de la Rosia Montana, la un mars prin Centrul Vechi al Capitalei, cateva zeci dintre ei oprindu-se in final in pasajul de la Universitate, anunta Mediafax. Manifestantii, care au venit la protest cu steaguri si deja traditionalele peturi umplute cu pietricele, au scandat "Uniti, salvam Rosia Montana!".

Ei au cerut retragerea proiectului de lege ce reglementeaza exploatarea minereurilor din perimetrul Rosia Montana, anularea contractului cu Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), interzicerea exploatarilor cu cianuri in Romania si introducerea zonei Rosia Montana in patrimoniul UNESCO.

Protestatarii s-au declarat, de asemenea, impotriva exploatarii gazelor de sist.

Duminica trecuta, peste 7.000 de persoane care se opun proiectului minier de la Rosia Montana au blocat centrul Capitalei, la Universitate, dupa un mars pe traseul bd. Nicolae Balcescu - bd. Magheru - bd. Lascar Catargiu - bd. Iancu de Hunedoara - Soseaua Stefan cel Mare - Calea Mosilor - bd. Carol.

Proteste similare au avut loc in mai multe orase din tara, printre care Cluj-Napoca, Brasov, Alba Iulia, Bistrita, Sfantu Gheorghe, Suceava si Iasi.

La protestele de pana acum din Capitala, manifestantii au blocat timp de mai multe ore, in timpul noptii, bulevardul Regina Elisabeta, Calea Victoriei, dar si un sens al Bulevardului Nicolae Balcescu. De asemenea, ei au protestat in Piata Constitutiei si in Piata Victoriei.

Protestele de la Bucuresti, alaturi de manifestari similare desfasurate in alte orase din tara, au inceput la 1 septembrie, dupa ce Guvernul a aprobat, in 27 august, un proiect de lege care reglementeaza exploatarea minereurilor din perimetrul Rosia Montana, documentul fiind transmis Parlamentului spre adoptare.