Fosta stea a cinematografiei franceze Brigitte Bardot a condamnat miercuri "politica dictatoriala a presedintelui Traian Basescu", dupa ce Parlamentul roman a adoptat ieri o lege care autorizeaza eutanasierea cainilor maidanezi.

Brigitte BardotFoto: AGERPRES

"Acest tiran nu se gandeste decat sa ucida si condamn politica sa dictatoriala, nedemna de un stat membru al Uniunii Europene. S-ar crede ca s-a revenit sub Ceausescu!", a afirmat ea, intr-o declaratie acordata agentiei franceze AFP, in care reaminteste "ca in 2000 Traian Basescu a esuat in programul de sterilizare a cainilor din Bucuresti".

"BB" le cere "parlamentarilor si senatorilor care pot inca sa anuleze, inainte de promulgare, aceasta lege arbitrara pentru a nu lasa sa se intample acest genocid al animalelor".

Legea, care permite eutanasierea cainilor vagabonzi daca nu sunt adoptati in termen de 14 zile de la capturare, a fost adoptata de deputati cu 266 de voturi pentru, 23 impotriva si 20 de abtineri. Textul trebuie promulgat de presedintele Traian Basescu pentru a intra in vigoare.

Adoptarea legii intervine la o saptamana dupa ce un copil a murit muscat de caini.

Fosta actrita, care conduce Fundatia Bardot de aparare a animalelor, considera ca "ar fi scandalos, nedrept sa condamni la moarte toti cainii nevinovati pentru un accident izolat, ale carui circumstante reale nu sunt nici acum cunoscute".