25 de mineri de la Rosia Montana s-au blocat in subteran, protestand impotriva respingerii proiectului Rosia Montana Gold Corporation, anunta B1 TV. Locuitorii din zona cer locuri de munca si sustin ca acest proiect le-ar fi adus un venit stabil cu ajutorul caruia sa isi intretina copiii. Alti 300 de oameni - localnici, dar si angajati ai companiei miniere - protesteaza in centrul comunei, solicitand guvernantilor si parlamentarilor sa ia o decizie privind inceperea proiectului.

La inceputul saptamanii, proiectul Rosia Montana a fost respins de urgenta in Senat dupa ce mai multi politicieni au declarat ca vor vota impotriva.

Comisia Juridica din Senat a respins marti proiectul de lege al Guvernului care aproba exploatarea aurifera de Rosia Montana.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Alba, Cosmin Jurcovet, a declarat ca in cadrul protestului de la suprafata nu au avut loc incidente, precizand ca actiunea nu este autorizata.

Prefectul judetului Alba, Gheorghe Feneser, a declarat pentru MEDIAFAX ca a fost informat ca o parte dintre protestatarii de la Rosia Montana s-au blocat in subteran si ca alte persoane ar dori sa recurga la aceasta forma de protest.

Feneser a spus ca va merge de urgenta la Rosia Montana pentru a discuta cu protestatarii, sustinand ca disperarea oamenilor "a ajuns la cote maxime".

Prefectul a mai afirmat ca a cerut autoritatilor competente sa ia toate masurile pentru siguranta protestatarilor care s-au blocat in subteran.