"Inspectia la clasa va fi o prioritate a anului scolar 2013-2014. Testarea elevilor, fara note, fara a pune presiune pe ei, este necesara pentru a indrepta, din timp, parcursul educational al acestora", a anuntat ministrul Educatiei, Remus Pricopie. In cadrul unei intalniri cu directorii de scoli din judetul Ilfov, ministrul le-a cerut acestora sa puna accent pe inspectia la clasa si sa monitorizeze procesul de predare-invatare.

Remus PricopieFoto: Agerpres

Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, s-a intalnit, marti, 10 septembrie, cu directorii de unitati scolare din judetul Ilfov. Ministrul le-a cerut directorilor ca, in anul scolar 2013-2014, sa puna accent pe inspectia la clasa si sa monitorizeze procesul de predare-invatare. Pricopie a declarat ca a luat aceasta decizie avand in vedere ca rezultatele comparative intre mediile din gimnaziu si mediile la Evaluarea Nationala pentru clasa a VIII-a au aratat, in multe cazuri, "diferente mult prea mari de notare a elevilor, de la 1,5 pana la 7 puncte", se arata intr-un comunicat remis HotNews.ro.

In acest sens, ministrul a subliniat importanta introducerii evaluarii nationale la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a, ca parte a masurilor de monitorizare si indrumare a elevilor si profesorilor.

"Degeaba am facut reforme la nivelul sistemului, daca ele nu se regasesc, zi de zi, in clasa, la nivelul comunitatii scolare. Inspectia la clasa va fi o prioritate a anului scolar 2013-2014. Testarea elevilor, fara note, fara a pune presiune pe ei, este necesara pentru a indrepta, din timp, parcursul educational al acestora. Este anormal ca, la finalul clasei a VIII-a, 34.000 de elevi sa nu fie capabili sa obtina media 5 la Evaluarea Nationala", a declarat Remus Pricopie.

Ministerul Educatiei precizeaza ca "intalnirea cu directorii de unitati de invatamant din judetul Ilfov este una dintre cele 20 de vizite similare in teritoriu efectruate de ministrul Remus Pricopie in cele noua luni de mandat".