Senatorul PNL Sebastian Grapa cere conducerii SRI si SIE un raport pe tema Rosia Montana, ca urmare a acuzatiilor aduse intre Palatul Victoria si Palatul Cotroceni, pentru a se verifica daca s-a dat mita in acest caz, relateaza B1.ro.

Grapa cere un raport privind eventuale sume, date si persoane care ar fi luat mita in cazul Gold Corporation si Chevron, dupa cum rezulta din acuzatiile formulate reciproc de catre premier si presedintele Romaniei.

Acesta spune ca proiectul Rosia Montana nu este bine documentat, nu a trecut printr-un proces de consultare politica si publica, iar pachetul financiar "nu este putin impovarator pentru contribuabil, in cazul in care proiectul intra in faza de realizare".

Grapa cere de urgenta Guvernului sa puna la dispozitia Parlamentului contractele semnate cu Gold Corporation si Chevron, sa introduca in proiectul de revizuire a Constitutiei a unor clauze care sa prevada consultarea romanilor in cazul semnarii de contracte care au ca obiect cedarea de resurse si realizarea unei analize serioase privind exploatarea resurselor tarii.