Fostul premier Adrian Nastase considera "o rusine" faptul ca problema cainilor vagabonzi nu a fost inca rezolvata la nivelul intregii tari, dar considera ca lucrurile "trebuie discutate cu calm" si nu printr-o "formula de razbunare".

"Este o rusine ca inca aceasta problema nu e rezolvata la nivelul intregii tari", a spus Adrian Nastase, prezent luni dimineata la Inalta Curte, unde s-au reluat dezbaterile in in dosarul Zambaccian, in care fostul prim ministru a fost condamnat in 2012 la trei ani de inchisoare cu suspendare.

Acesta a subliniat insa ca, in conditiile in care "multi cer solutii mai radicale", este nevoie de o discutie "cu calm".

"Este clar ca lucrurile nu mai pot continua in acest fel", a continuat acesta, precizand insa ca este necesara o solutie la nivelul intregii tari, si nu doar al Capitalei: "Nu poti sa rezolvi aceasta problema doar in Bucuresti, din toate zonele adiacente ar veni din nou masini cu portbagajele pline cu caini si i-ar arunca in Bucuresti, cum s-a mai intamplat".

"E nevoie de o reglementare generala, nu o formula de razbunare, dar care sa tina seama de interesul copiilor, al batranilor, al celor care merg pe strada", a mai spus Nastase.