Peste 6.000 de persoane care participa, la Cluj-Napoca, la protestul fata de proiectul minier de la Rosia Montana, au plecat in mars din Piata Unirii spre sediul Prefecturii, blocand traficul in centrul orasului, relateaza Mediafax.

Protestatarii care s-au adunat, duminica seara, in Piata Unirii din Cluj-Napoca au plecat in mars pe strada Regele Ferdinand - Piata Mihai Viteazu - sediul Prefecturii - Bulevardul 21 decembrie 1989 - Primarie - Piata Lucian Blaga, oprindu-se in fata Casei de Cultura a Studentilor.

De asemenea, manifestantii au blocat Piata Lucian Blaga din oras, asezandu-se pe carosabil.

Manifestantii au scandeaza "Veniti cu totii si strigati tare, Rosia Montana nu e de vanzare", "Vrem natura, nu cianura", "Uniti, salvam Rosia Montana", "Nu mai vrem sa fim furati, de la Rosia plecati!".

Numarul protestatarilor depaseste 6.000 de persoane, potrivit jandarmilor.

Traficul rutier in centrul municipiului Cluj-Napoca este in prezent blocat.

Proteste similare au loc duminica in mai multe orase din tara, intre care Brasov, Alba Iulia, Bistrita, Iasi, Suceava, Sfantu Gheorghe, precum si in Capitala.

UPDATE Sotia primarului Emil Boc, intre participantii la protestul de la Cluj-Napoca

Sotia primarului din Cluj-Napoca, Oana Boc, se afla printre participantii la protestul fata de proiectul minier de la Rosia Montana, transmite Mediafax.

Oana Boc participa la mars insotita de un localnic din Rosia Montana, cei doi purtand un banner cu mesajul "Rosia Montana nu-i locala, cand otrava-i nationala".