Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, considera ca un om valoreaza mai mult decat intreg universul material, toate galaxiile neputandu-se compara cu sufletul unui om, creat dupa chipul lui Dumnezeu, transmite Agerpres.

"Un om singur valoreaza mai mult decat intreg universul material. Toate galaxiile nu valoreaza cat sufletul unui om, pentru ca numai omul a fost creat dupa chipul lui Dumnezeu cel vesnic viu, numai el a fost chemat la iubire si fericire vesnica, in comuniune cu Dumnezeu", a afirmat Intaistatatorul BOR, la finalul Sfintei Liturghii de la Catedrala Patriarhala, in ziua Nasterii Maicii Domnului.

Patriarhul a mentionat ca se roaga pentru pace si pentru ocrotirea copiilor expusi, mai nou, violentei venite din partea cainilor maidanezi.

"Noi ne rugam Maicii Domnului sa aduca pace in familii, pace in popor, pace intre popoare si sa ocroteasca familiile si copiii, care adesea sunt foarte expusi tuturor formelor de violenta, uneori de exploatare - mai nou si violentei venite din partea cainilor maidanezi. Este mare nevoie ca sa pretuim valoarea persoanei umane", a spus Patriarhul Daniel.

La inceputul acestei saptamani, un copil de patru ani a fost ucis de o haita de caini fara stapan, in sectorul 2 al Capitalei, Patriarhul Daniel transmitand un mesaj de compasiune familiei indurerate.