Cea mai scazuta temperatura din tara, minus un grad Celsius, s-a inregistrat, sambata dimineata, la Miercurea Ciuc, fiind prima valoare negativa din aceasta toamna intr-o localitate.

Meteorologul de serviciu de la Statia Miercurea Ciuc, Lajos Krisztina, a declarat corespondentului Mediafax ca minina de minus un grad Celsius s-a inregistrat in jurul orei 7.00, fiind cea mai scazuta temperatura din actualul sezon.

"Astazi de dimineata am inregistrat, la statia meteo Miercurea Ciuc, minus un grad Celsius. Este cea mai rece dimineata din aceasta toamna in judetul Harghita si la sol am avut bruma", a precizat Lajos Krisztina.

Potrivit sursei citate, prima temperatura negativa din aceasta toamna s-a inregistrat cu o saptamana mai devreme fata de anul trecut.

Temperaturi scazute s-au inregistrat si in celelalte localitati ale judetului Harghita. Astfel, la Joseni au fost zero grade Celsius, la Toplita un grad, La Bucin 3 grade, iar la Odorheiu Secuiesc 5 grade Celsius.

Meteorologii au afirmat ca vremea se va mentine rece seara si in special dimineata in zona depresionara din estul Transilvaniei, cu minime la pragul inghetului sau cu 1-2 grade sub zero, temperaturile urmand sa creasca, in cursul zilei de duminica, pana la valori maxime cuprinse intre 19 si 23 de grade Celsius.

Minima absoluta a lunii septembrie in judetul Harghita a fost de minus 10 grade Celsius in anul 1977, la Miercurea Ciuc, maxima absoluta a lunii, de 33,8 de grade, fiind consemnata in 1952, in aceeasi localitate.