Cateva zeci de politisti au protestat in fata Ministerului de Interne, principalele revendicari tinand de modificarea unui ordin intern legat de cheltuielile de transport, chirii sau felul in care este cercetat disciplinar un politist. Protestul la care au luat parte politisti din mai multe judete s-a terminat la ora 12.

Protest in fata MAIFoto: Hotnews

Printre pancartele afisate se numara cele cu mesaje precum: "Nu suntem mafioti. Suntem condusi de mafioti", "Radu Stroe nu uita! Politia nu-i a ta!", "Vrem o lege europeana pentru Politia Romana" si "Suntem prizonierii incompetentei noastre".

"Nu e vorba de bani aici, ci de lege, onoare si demnitate", a spus pentru HotNews.ro unul dintre protestatari

Politistii spun ca nemultumirile au atins maximul suportabilitatii, iar meseria este lipsita de stabilitate si programul de lucru nu este respectat.

-

-

Foto: Hotnews

"Actiunea de protest nu va inceta decat in momentul in care ministrul Radu Stroe va modifica Ordinul M.A.I. 136/2004, in sensul acordarii politistilor a posibilitatii de decontare a cheltuielilor de transport la nivelul a 7,5 litri combustibil la 100 km parcursi, si Ordinul M.A.I. 400/2004, astfel incat politistii sa nu mai fie cercetati disciplinar pentru fapte care nu au legatura cu serviciul", se preciza intr-un comunicat al Sindicatului National al Agentilor de Politie.