Un pensionar de 77 de ani din Arad a predat Politiei un plic cu 1.200 de euro gasit pe o strada din oras, banii fiind restituiti, miercuri, proprietarului, care a vrut sa-l recompenseze pe batran cu 200 de euro, dar acesta a refuzat, relateaza Mediafax.

Pensionarul de 77 de ani, care a lucrat in trecut ca sofer, a gasit plicul cu valuta marti seara, pe trotuar, pe Calea Aurel Vlaicu din Arad, acesta mergand imediat la sectia de Politie din cartier pentru a preda suma.

Barbatul se afla la plimbare cu sotia sa, iar impreuna au decis sa duca plicul la Politie, dupa ce au constatat ca in interior de afla o suma de bani in valuta, respectiv 1.200 de euro.

"Politistii au depistat persoana care a pierdut aceasta suma importanta de bani si in cursul acestei zile (miercuri - n.r.) cei doi aradeni - barbatul care a gasit plicul si proprietarul - au fost invitati sa se intalneasca. Conducerea Inspectoratului Judetean de Politie Arad l-a felicitat pe barbatul care a gasit si restituit banii, pentru atitudinea si spiritul civic de care a dat dovada, aradeanul fiind un exemplu de omenie", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Judetene, Camelia Tuduce.

Proprietarul plicului a vrut sa-l recompenseze pe pensionar cu suma de 200 de euro, insa acesta a refuzat banii si s-a multumit cu felicitarile primite.