Seful Politiei Locale Sector 2, Aurel Dobrila, si directorul general al DGASPC, Isabela Hurjui, au fost sanctionati pentru lipsa de reactie in realizarea atributiilor, in cazul copilului omorat de caini, primarul Neculai Ontanu propunand Comisiei de Disciplina demiterea acestora, potrivit Mediafax.

Primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu, a emis miecuri dispozitia de sanctionare a lui Aurel Dobrila, director general al Politiei Locale, si a Isabelei Hurjui, director general al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.

Cei doi directori au fost sanctionati "pentru lipsa de reactie in realizarea atributiilor ce revin, conform legii, celor doua institutii in legatura cu cazul copilului omorat de cainii comunitari pe terenul unei firme private", se arata intr-un comunicat de presa al Primariei Sectorului 2.

De asemenea, edilul a inaintat Comisiei de Disciplina constituita la nivelul Primariei Sectorului 2 propunerea de desfacere a contractului de munca a celor doi directori.

Un copil in varsta de patru ani a murit, luni, dupa ce a fost atacat de caini maidanezi, pe proprietatea unei firme, din apropierea Parcului Tei, din Sectorul 2, iar fratele acestuia, de sase ani, a fost muscat de un picior, dar a reusit sa fuga si sa-si anunte bunica.

Administratorul terenului de langa Parcul Tei, unde copilul de patru ani a fost omorat de caini, a fost amendat cu 2.000 de lei pentru ca nu avea plan de paza, iar paznicul care supraveghea proprietatea a fost sanctionat cu 300 de lei, potrivit unor surse din Politia Capitalei.

Politistii au amendat firma SC Tei SRL, care are in administrare terenul de pe strada Tuzla, din apropierea Parcului Tei, unde a fost ucis de caini copilul de patru ani. Reprezentantii firmei au primit o amenda de 2.000 de lei pentru ca nu aveau un plan de paza a proprietatii.

De asemenea, paznicul proprietatii a fost amendat de politisti cu 300 de lei pentru ca nu avea atestat, acesta nefiind calificat pentru a presta servicii de paza.

Sase caini au fost ridicati de pe proprietatea firmei din apropierea Parcului Tei, unul dintre acestia avand urme de sange, a declarat Razvan Bancescu, coordonator de proiect la Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA).

Cainele care a fost gasit cu sange pe bot fusese sterilizat de ASPA si adoptat de Fundatia Caleidoscop in 2008, a spus Bancescu.

O femeie care a fost membra a Fundatiei Caleidoscop si a semnat formularul prin care cainele care a ucis un copil a fost adoptat in 2008 de acest ONG, angajandu-se sa nu il abandoneze, spune ca ceea ce s-a intamplat a fost un accident, iar ea are constiinta curata, potrivit stirileprotv.ro.

Pe formularele de adoptie si revendicare scrie negru pe alb ca Fundatia Caleidoscop se angajeaza sa nu abandoneze cainele, iar in cazul in care nu il mai doreste sa il predea Administratiei pentru Supravegherea Animalelor.

Semnatura de pe formular ii apartine Laviniei Mirela Nica, care era pe atunci voluntar al ONG-ului Caleidoscop. Tot ea si-a asumat raspunderea in numele organizatiei pentru alti opt maidanezi.

"Teoretic trebuia sa am grija de el, practic nu. Pentru ca nu erau scosi pe nume propriu, ci pe numele asociatiei. Daca trebuie sa invinovatim pe cineva, trebuie criticata asociatia pentru ca nu si-a asumat responsabilitatea. Era o situatie de compromis, primaria stia, dar trebuia sa eliberam locurile. Am inteles ca s-a ajuns la moartea unui copil, dar asta a fost. A fost un accident. Eu am constiinta curata si ma ocup in continuare sa salvez animale", a declarat femeia.

Potrivit formularului de revendicare, societatea Caleidoscop a adoptat animalul pe 24 decembrie 2008, adica exact in Ajunul Craciunului, la adresa din formular - strada Brasov numarul 30, in Sectorul 6.

Pe de alta parte, B1 TV relateaza ca politistii de la Omoruri au verificat cainii de la adapostul din Pallady si au dovedit ca animalul care a atacat mortal copilul nu era adoptat de un ONG.

O echipa de politisti de la Omoruri au facut verificari, miercuri, la adapostul de caini de pe bulevardul Theodor Pallady din Bucuresti, dupa ce unele surse au anuntat ca animalele nu au fost adoptate de un ONG, asa cum sustinea directorul ASPA, Razvan Bancescu.

Din totalul de sapte caini, doar patru dintre acestia au crotal, un cip de identificare implantat de Primaria Capitalei. Acesti patru caini nu au fost niciodata dati spre adoptie ONG-ului, asa cum anunta presedintele ASPA, in timp ce despre ceilalti trei caini nu se poate spune nimic deoarece ei nu exista in nicio evidenta oficiala.

Surse apropiate anchetei sustin ca vor fi ridicate cipurile din urechile maidanezilor.

Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a deschis un dosar penal avand ca obiect imprejurarile in care s-a produs decesul copilului in varsta de 4 ani, care a fost atacat de caini fara stapan.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, in cauza vor fi efectuate verificari si cu privire la modalitatea in care au fost respectate dispozitiile OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan.