Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat la RFI ca legea actuala privind maidanezii este proasta si trebuie completata. In opinia sa, cainii fara stapan care nu sunt adoptati in cel mult patru luni trebuie eutanasiati. Primarul sustine ca "anumite ONG-uri au ajuns adevarate masini de facut bani de pe urma cainilor vagabonzi".

Andrei Chiliman declara ca "la ora actuala, legislatia este una care de fapt nu ne permite noua, celor din autoritatile publice, decat sa adunam cainii de pe strada, in masura in care putem, dupa care nu putem sa-i eutanasiem decat pe cei foarte bolnavi sau pe cei care s-au manifestat foarte agresiv, dar in rest, nu putem sa luam alte masuri. Va spun din experienta pe care o am eu, in 2009 am infiintat Politia Animalelor la nivelul Sectorului 1, am infiintat si un loc unde sa adunam cainii ca sa-i sterilizam si sa-i ingrijim, sa incercam sa-i dam spre adoptie, am facut lucrul asta cu peste patru mii de caini pana in momentul de fata. Din pacate, numai vreo patru sute au fost adoptati".

Primarul Sectorului 1 considera ca "legea actuala e o lege schioapa, o lege proasta si care in mod clar trebuie completata. Responsabilitatea in problema cainilor vagabonzi astazi revine pe de o parte autoritatilor, care n-au prea multe optiuni, pentru ca n-au voie sa-i eutanasieze decat pe cei bolnavi sau agresivi.

Pe de alta parte, in chestiunea asta exista tot felul de iubitori de animale, eu spun multi dintre ei falsi iubitori de animale, care sunt atat persoane, cat si tot felul de fundatii si asociatii, care au facut pana acum mai mult rau decat bine si n-au facut mare lucru pentru animale. Nu toate, dar foarte multe au avut un comportament incorect sau chiar in afara legii. Anumite ONG-uri din astea au ajuns adevarate masini de facut bani de pe urma cainilor vagabonzi. Mai sunt si o serie de cetateni care asa-zis au adoptat niste caini de pe strada, dar ii tin la coltul blocului, nu au grija permanent de ei. Adoptarea unui caine presupune responsabilitate individuala fata de animalele respective. N-au ce sa mai caute pe strada animalele adoptate".

Citeste in intregime pe RFI.ro.