Paznicul si proprietarul terenului privat unde un copil de patru ani a murit pentru ca a fost muscat de caini au fost amendati in urma anchetei demarate la Politia Capitalei, au declarat miercuri pentru Agerpres oficiali ai institutiei.

Firma de paza care asigura serviciile pentru societatea comerciala SC Laguna Tei SRL a primit o amenda de 2.000 de lei de la politisti, pentru ca nu avea un plan de paza, au precizat oficiali ai Politiei Capitalei.

De asemenea, paznicul care nu avea atestat pentru a asigura paza firmei a fost si el sanctionat cu 300 de lei de catre politistii bucuresteni.

Potrivit surselor citate, paznicul a fost amendat intrucat nu avea atestat pentru a-si desfasura meseria pentru care este platit.

De asemenea, proprietarul terenului privat va fi informat in scris despre faptul ca a primit o amenda, in prezent el fiind in vacanta la munte si neputand fi gasit de oamenii legii.

Politia Capitalei a deschis luni o ancheta pentru a vedea in ce conditii a avut loc incidentul in urma caruia un copil de patru ani a murit dupa ce a fost muscat de caini intr-o zona periferica din sectorul 2.

Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Bucuresti, Daniel Vasile, copilul era desfigurat atunci cand paramedicii SMURD au ajuns la fata locului.

Incidentul a avut loc pe un teren proprietate privata, a comunicat Primaria Sectorului 2.

''Referitor la tragicul accident in care si-a pierdut viata un copil, fiind muscat de un caine, Primaria Sectorului 2 precizeaza ca acest incident a avut loc pe un teren proprietate privata, pe strada Tuzla nr. 50; respectivul teren apartine SC Laguna Tei SRL, iar incidentul nu a avut loc in Parcul Tei'', a precizat sursa citata.

Luni, in jurul orei 12.00, o femeie a sunat la 112 si a spus ca si-a pierdut in parc unul dintre cei doi nepoti, acestia avand patru si, respectiv, sase ani. La scurt timp, copilul de sase ani a venit la bunica lui si i-a spus ca fratele sau este incoltit de caini.

Femeia s-a dus la locul incidentului, insa baiatul era fara suflare. La fata locului au venit si politisti de la Sectia 7, care au constatat ca victima nu mai prezenta semne vitale. O ambulanta a venit in parc pentru a-i acorda ingrijiri medicale fratelui copilului decedat, care fusese muscat de asemenea de unul dintre caini.

In parc s-a deplasat si o echipa a Serviciului Omoruri din Politia Capitalei.