Un copil in varsta de patru ani a murit, luni, dupa ce a fost atacat de caini maidanezi in Parcul Tei, din Sectorul 2, iar fratele acestuia, de sase ani, a fost muscat de un picior, dar a reusit sa fuga si sa-si anunte bunica, au declarat oficiali din Politia Capitalei, potrivit Mediafax. Primaria Sectorului 2 a precizat ca incidentul a avut loc pe un teren proprietate privata din zona, nu in spatiul public din Parcul Tei. Potrivit B1 TV, bunica celor doi copii este audiata de politie.

O femeie a sunat la numarul de urgenta 112, in jurul orei 12.22, si a anuntat ca nu-si mai gaseste unul dintre nepoti. Femeia a spus ca se afla in parc, impreuna cu cei doi nepoti ai sai, in varsta de sase si, respectiv, patru ani.

Conform declaratiilor femeii, la un moment dat, cei doi copii s-au indepartat de ea si au disparut. In timp ce isi cauta nepotii, baietelul de sase ani s-a intors cu o rana la picior si a povestit ca el si fratele sau au fost atacati de caini. Baiatul a spus ca fratele lui a fost prins de cainii maidanezi.

Femeia a anuntat Politia, copilul de patru ani fiind gasit mort, intr-un tufis.

Zona in care a fost gasit copilul este securizata, pentru ca anchetatorii sa poata face cercetarea la fata locului.

Politia Capitalei a deschis o ancheta pentru a vedea in ce conditii a avut loc incidentul in urma caruia un copil de patru ani a murit dupa ce a fost muscat de caini intr-o zona periferica din sectorul 2, au precizat pentru Agerpres oficiali ai Politiei Capitalei.

Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Bucuresti, Daniel Vasile, copilul era desfigurat atunci cand paramedicii SMURD au ajuns la fata locului.

Ce au spus autoritatile

Coordonatorul Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor, Razvan Bancescu, a declarat la B1 TV ca baiatul se afla pe un teren privat, iar Primaria nu are nicio vina. La scurt timp, Primaria Sectorului 2 a tinut sa faca aceeasi precizare, printr-un comunicat.

"Referitor la tragicul accident in care si-a pierdut viata un copil, fiind muscat de un caine, Primaria sectorului 2 precizeaza ca acest incident a avut loc pe un teren proprietate privata, pe strada Tuzla nr. 50, respectivul teren apartine SC Laguna Tei SRL, iar incidentul nu a avut loc in Parcul Tei", a precizat Primaria intr-un comunicat, potrivit Agerpres.

"Incidentul a avut loc pe un teren proprietate privata. Cainii sunt din preajma parcului si sunt hraniti de iubitorii din imprejurimi", a declarat Bancescu.

Potrivit acestuia, Primaria nu poate eutanasia toti cainii din Bucuresti.

"Nu putem sa strangem cainii intr-o luna si sa-i eutanasiem. Insa, cainii vor fi stransi de pe domeniul public si sterilizati. Cadrul legal il avem deja aprobat, iar bugetul asigurat. Procedurile legale sunt in curs de finalizare", a specificat coordonatorul ASPA, potrivit B1.ro.

"Pana acum am avut trei masini cu care a trebuit sa cesionam tot Bucurestiul. Urmeaza saptamana asta sa se finalizeze procedura de contractare a firmelor private pentru capturare si transport si raspunsul va fi mult mai prompt", a mai spus Razvan Bancescu.

Cadavrul copilului a fost gasit intr-o rapa de langa lacul din Parcul Tei, a declarat, luni, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti, Daniel Vasile.

"Am fost solicitati de colegii de la Politie sa intervenim cu un echipaj de prim ajutor pentru un copil. Din pacare, nu s-a mai putut face nimic", a spus Daniel Vasile.