Frauda la Bac. Fosta directoare a licelului "Bolintineanu" din Capitala afla daca va fi judecata in libertate

de Carla Dinu     HotNews.ro
Vineri, 30 august 2013, 6:32 Actualitate | Esenţial

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti (CAB) decid vineri daca fosta directoare a Liceului "Dimitrie Bolintineanu" Costica Varzaru va fi judecata in libertate in dosarul in care este acuzata ca a cerut bani de la elevi pentru a-i ajuta sa promoveze examenul de bacalaureat.

Costica Varzaru a fost trimisa in judecata pe 23 august de procurorii Parchetului Capitalei, in stare de arest preventiv, fiind acuzata ca a cerut bani de la elevi pentru a-i ajuta sa promoveze examenul de bacalaureat sesiunea iunie-iulie 2013, transmite Agerpres.

Costica Varzaru va fi judecata pentru savarsirea infractiunilor de trafic de influenta si instigare la tentativa la infractiunea de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii. In acelasi dosar, au fost deferiti justitiei Gina Ciontoiu (membra a comitetului de parinti), Elena Dumitru si Maria Mimoza Vulcu (vicepresedinta a comisiei de bacalaureat).

In perioada mai-iunie 2013, Costica Varzaru, in calitate de director al Liceului Teoretic 'Dimitrie Bolintineanu' din Bucuresti, cu sprijinul Ginei Ciontoiu, membra a comitetului de parinti, a pretins si primit bani de la elevi ai liceului inscrisi la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2013, pentru a-si folosi influenta fata de membrii comisiei de bacalaureat si fata de cadrele didactice cu atributii de supraveghere, in scopul promovarii examenelor de catre elevi, arata un comunicat al Parchetului Capitalei

Mecanismul de fraudare a examenului de bacalaureat a fost urmatorul: sumele de bani colectate urmau a fi inmanate cadrelor didactice supraveghetoare, atat direct de catre inculpata Costica Varzaru, cat si disimulat, in pachete de tigari/reviste/ziare pozitionate pe catedrele din salile de examinare. Imediat dupa deschiderea subiectelor, Costica Varzaru urma sa convoace profesorii care predau disciplinele de examen, pentru a rezolva subiectele, care erau ulterior multiplicate.

Distribuirea foilor cu rezolvarile subiectelor urma sa se realizeze de catre Costica Varzaru si alti profesori ai unitatii scolare, sub pretextul suplimentarii filelor de "ciorne".

S-a mai retinut ca, in perioada 25 - 30 iunie 2013, Costica Varzaru a facut si demersuri pentru desemnarea unor membri si a unor supraveghetori asupra carora sa-si poata folosi influenta in sensul indicat anterior.

Pe 1 iulie 2013, in timp ce se afla la sediul liceului cu ocazia desfasurarii probei scrise la limba si literatura romana, in calitate de vicepresedinta a comisiei de bacalaureat, Maria Mimoza Vulcu, impreuna cu Elena Dumitru (a carei prezenta era interzisa in timpul examenului), a xeroxat in mai multe exemplare raspunsurile corecte de la aceasta proba, ce urmau a fi date mai multor elevi din salile de examen, inclusiv celor ce erau mentionati pe o fila A4, gasita in geanta sa.

Maria Mimoza Vulcu a fost gasita cu inscrisurile xeroxate in timp ce se afla pe holul de la etajul 2 al liceului, inainte de a intra in salile de examen in scopul anterior mentionat. De asemenea, prin acelasi rechizitoriu s-a dispus disjungerea cauzei in vederea efectuarii de cercetari sub aspectul unor fapte de coruptie fata de profesorii supraveghetori si fata de elevii Liceului Teoretic "Dimitrie Bolintineanu" care au sustinut la data de 1 iulie 2013 proba scrisa la examenul de bacalaureat.

Material sustinut de BCR

VIDEO Antreprenor StartUp Nation / Fondatorul Scolii de Bijuterie Contemporana: Eu nu vin la serviciu, eu vin in propriul meu atelier, in care imi exprim ideile. Ceea ce misca industria asta sunt ideile, nicidecum cifrele

David Sandu s-a ocupat de designul de bijuterii de cand era copil si a invatat pe cont propriu tot ceea ce stie. Assamblage - Scoala de Bijuterie Contemporana a aparut drept consecinta a acestei pasiuni. David face parte dintr-o industrie creativa emergenta, insa atat el, cat si cei care au trecut in ultimii 7 ani pe la bancurile de lucru ale scolii sale se vad adesea nevoiti sa spuna ca fac alte lucruri, pentru ca activitatea lor nu exista intr-un cadru legal.

235 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri