Fostul ministru al Apararii Ioan Mircea Pascu a declarat la RFI ca Romania nu are mare lucru de oferit in plan militar, in cazul in care Occidentul va decide o interventie in Siria. Potrivit vicepresedintelui Comisiei de Afaceri Externe a Parlamentului European, Romania ar putea contribui altfel.

Ioan Mircea Pascu (foto arhiva)Foto: Agerpres

In opinia lui Ioan Mircea Pascu, pozitia Romaniei in dosarul sirian e normala: "Mie mi se pare normala, cu atat mai mult cu cat domnul presedinte a avut si unele vizite. A fost si acolo, a venit si domnul Assad in Romania, la un moment dat, cand s-a pus problema ruperii relatiilor diplomatice, mesajul transmis a fost sa nu ne pripim, sa nu facem acest lucru. De altfel, mesajul sa nu ne pripim figureaza si acum".

"Singura deosebire pe care am constatat-o a fost ca domnul presedinte isi exprima speranta in momentul in care Statele Unite declarau de pilda ca dovezile sunt cat se poate de clare si categorice, prin Joe Biden, domnul presedinte isi exprima speranta ca totusi dovezile nu vor arata implicarea regimului Assad in aceasta chestiune. Pe de alta parte, domnul Corlatean pleca de la premisa, cel putin asta a fost impresia mea, ca acest atac chimic a fost orchestrat si condus de regimul Assad. Deci aici am notat o anumita deosebire de nuanta intre cele doua pozitii", spune europarlamentarul PSD.

El crede ca lui Traian Basescu "i-ar parea mai rau decat domnului Corlatean si Guvernului daca s-ar ajunge la o lovitura militara impotriva lui Assad".

Citeste in intregime pe RFI.ro.