Seful Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Cristian Busoi, a declarat, marti, la Brasov, ca nu va fi nicio problema cu plata salariilor medicilor din sistemul public de sanatate pana la sfarsitul anului si ca vor fi gasite resurse si pentru cheltuielile din spitale, transmite Mediafax.

Seful CNAS a afirmat, marti, intr-o conferinta de presa, ca bugetul din sanatate pentru anul 2013 nu este mai mic fata de cel de anul trecut, precizand ca nu vor fi probleme cu salariile angajatilor din sistemul public de sanatate pana la sfarsitul anului.

"Nu va fi o finantarea mai mica fata de anul trecut si nu vor fi probleme cu salariile. Asigur toti medicii din sistemul public de sanatate ca nu va fi nicio problema cu salariile pana la sfarsitul anului. Acest lucru e foarte clar. Am vorbit cu reprezentantii din sanatate si i-am linistit in ceea ce priveste sfarsitul anului, pentru ca vor exista acte aditionale la contractul din acest moment. Din cei 10 la suta care se pastreaza prin lege pana la rectificarea bugetara din fondurile de rezerva ale CNAS, si din ce poate vom mai obtine la rectificarea din toamna, cu sigurnta nu vor exista probleme de acoperirea salariilor si a utilitatilor. Deci medicii pot sta foarte linistiti, avem acoperite fondurile pentru salarizare, urmand sa gasim solutii ca toate celelalte cheltuieli ale spitalelor din acest an sa fie acoperite", a spus Busoi.

Busoi a mai spus ca bugetul alocat spitalelor in acest an, in judetul Brasov, este "sensibil mai mare decat anul trecut".

Seful CNAS a mai afirmat ca managerii spitalelor trebuie sa se disciplineze pentru ca a intrat in vigoare directiva si legea privind combaterea platilor intarziate.

"Si mai este si acea dispozitie initiata de ministrul Sanatatii, care spune ca la trei luni de plati restante, managerul va fi demis. Si atunci, sigur ca spitalele trebuie sa se gospodareasca mai bine, pentru ca nu mai pot, ca in trecut, sa rostogoleasca plati si datorii catre anii urmatori", a mai spus seful CNAS.