Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, la Alexandria, ca"'distribuirea cardurilor de sanatate cu medicii de familie este cea mai proasta solutie", angajamentul sau fiind pregatirea unui nou act normativ pana la 15 septembrie pentru rezolvarea acestei probleme, potrivit Agerpres.

Dupa discutii incepute la Ministerul Afacerilor Interne si continuate la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, dar si cu Patronatul Medicilor de Familie si Societatea Nationala a Medicilor de Familie "s-a nascut o serie de elemente ce contureaza un set de solutii combinat", a precizat ministrul Eugen Nicolaescu.

Potrivit acestuia, astfel "se va putea apela la primarii, serviciile de evidenta a populatiei, posta si casele judetene de asigurari de sanatate pentru distribuirea cardurilor printr-un sistem mixt". In opinia sa, vechiul act normativ "a fost o aberatie si de aceea este nevoie de o prevedere corecta, normala si mai ales aplicabila". "Medicii de familie au fost insa de acord cu initializarea cardurilor, ceea ce este un lucru absolut corect", a spus Eugen Nicolaescu.

El a avut o participare activa la dezbaterea regionala organizata la Alexandria cu privire la reforma din sistemul sanitar, alaturi de specialisti din acest domeniu si autoritati din judetele Regiunii Sud-Muntenia, reuniunea fiind prima dintr-un program al Ministerului Sanatatii ce include ample consultari de acest fel in alte sapte centre din tara, care se vor finaliza pana la sfarsitul lunii septembrie.