Ministerul Afacerilor Externe organizeaza, in perioada 27-29 august 2013, Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane, eveniment care, anul acesta, ii are ca invitati speciali pe ministrul Afacerilor Externe al Lituaniei, Linas Antanas Linkevicius, tara care detine Presedintia rotativa a UE, si pe viceprim-ministrul si ministrul Afacerilor Externe si integrarii europene al R. Moldova, Natalia Gherman, se arata intr-un comunicat de presa al MAE.

Ministrul Afacerilor Externe Titus Corlatean va deschide marti, 27 august, de la ora 13:30, Reuniunea diplomatiei in prezenta Presedintelui Senatului, Crin Antonescu si a Presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

La deschiderea oficiala a evenimentului vor participa membri ai Guvernului si ai Parlamentului Romaniei, reprezentanti ai Administratiei Prezidentiale, sefii de misiuni diplomatice ai Romaniei, consuli generali, directorii institutelor culturale romanesti, reprezentanti ai Corpului Diplomatic strain acreditat la Bucuresti, reprezentanti ai societatii civile, mediului academic si de afaceri, mass-media, se arata in comunicat.

Potrivit MAE, printre temele care vor fi abordate in cadrul sesiunilor tematice de lucru se numara: afacerile europene, Vecinatatea estica, provocari la adresa securitatii si impactul asupra politicii externe a Romaniei, relatiile Romaniei cu actori globali din zonele Asia-Pacific, America Latina, Africa si Orientul Mijlociu, modalitati de sprijinire a comunitatilor romanesti din strainatate, diplomatia economica, diplomatia culturala.

"Reuniunea, organizata, ca in fiecare an, in preajma Zilei Diplomatiei romane, ne permite o radiografiere realista si pragmatica a indeplinirii obiectivelor de politica externa pe care ni le-am stabilit. Totodata, Reuniunea Diplomatiei Romane reprezinta prilejul pentru o analiza aprofundata a activitatii diplomatiei romane, dar si a dificultatilor si provocarilor cu care se confrunta corpului diplomatic roman, tinand cont de transformarile de pe scena internationala si de evolutiile economice in plan european si global", a declarat ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean , citat in comunicatul de presa.