O femeie din Braila, tutorele unei fetite de 9 ani, pe care a pus-o sa cerseasca intr-o piata din municipiu pe motiv ca nu are bani, a venit cu taxiul la sediul Politiei Locale pentru a-si recupera nepoata, motivand ca mijloacele de transport in comun sunt ''improprii'', scrie Agerpres.

Directorul executiv al Politiei Locale Braila, Traian Jipa, a declarat ca minora in varsta de 9 ani a fost gasita joi, in Piata Concordia, in timp ce incerca ''sa produca niste banuti'', fiind trimisa la cersit de matusa sa, C.E., de 40 ani, din Braila.

''Minora a fost ridicata de politistii locali, iar matusa acesteia, avand calitatea de tutore, a fost invitata la sediul Politiei Locale Braila pentru a fi sanctionata. Fiind intrebata de ce a fost trimisa la cersit, minora a declarat ca nu avea bani de paine, dar matusa a venit la sediul Politiei cu taxiul, pentru ca mijloacele de transport in comun erau improprii, dupa cum a spus'', a explicat Traian Jipa.

Bacau: Doi cersetori prinsi cu 3.700 de lei in buzunare, alti 122 identificati de la inceputul anului

Doi frati, unul de 38 si altul de 40 de ani, care cerseau din scaune cu rotile in zona centrala a municipiului Bacau, au fost depistati, in urma controlului corporal efectuat de un echipaj de politie, avand asupra lor suma de 3.730 de lei.

"Pentru ca nu au putut justifica provenienta importantei sume, politistii au confiscat banii, iar pe numele celor doi barbati, avand domiciliul in comuna bacauana Orbeni, au deschis dosare penale pentru cersetorie", a declarat, miercuri, pentru Agerpres, inspector Narcisa Butnaru, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Bacau.

Potrivit acestuia, "este cea mai mare suma gasita in ultimii ani asupra unui cersetor in Bacau", iar banii descoperiti asupra celor doi au fost confiscati, efectuandu-se, in continuare, cercetari pentru infractiunea de cersetorie.

Anchetatorii cazului spun ca, potrivit martorilor prezenti in momentul efectuarii perchezitiei corporale, cei doi barbati ar fi fost adusi la cersit de un individ care, aflat in preajma, a fugit in momentul in care politistii si-au facut aparitia. Cersetorii neaga, insa, aceasta aceasta afirmatie, spunand ca banii ar proveni din pensie si ca s-ar fi aflat pentru prima data la cersit.

Anul trecut, insa, politistii locali i-au mai prins o data in zona Pietei Centrale. Atunci fusesera sesizati de comerciantii din zona care au vazut cum cei doi fusesera adusi de un tanar care i-a transportat la Bacau.

Primarul din comuna Orbeni, Viorel Fantu, cunoaste cazul, dar a ramas surprins cand a aflat cati bani aveau la ei invalizii.

"Nu pot sa cred. Atatia bani? Ei mai cer de la oameni pe aici prin sat. Fac parte dintr-o familie numeroasa, unul dintre ei are pensie de handicap gradul I, dar indemnizatie de insotitor nu a cerut. Doar ei doi au probleme, ceilalti din familie sunt sanatosi", a mai precizat primarul din Orbeni.

De la inceputul acestui an, politistii locali bacauani au depistat 122 de persoane care apelau la mila publicului in municipiu, unii fiind gasiti de mai multe ori la cersit.

"Au fost aplicate si sanctiuni contraventionale, in cuantum de peste 26.000 de lei", a precizat Florin Podoleanu, purtator de cuvant al Politiei locale Bacau.