Un obuz de aviatie de aproximativ o suta de kilograme din cel de al Doilea Razboi Mondial a fost descoperit, joi, pe un santier din municipiul Galati, unde se construieste un mall, transmite Mediafax. Politistii si jandarmii din municipiul Galati au inceput procedurile de evacuare a persoanelor care locuiesc pe bulevardul George Cosbuc, in apropierea santierului.

Astfel, oamenii legii merg din casa in casa si ii sfatuiesc pe locuitori sa isi paraseasca locuintele pana la ora 16:00 si sa ia cu ei animalele de companie, precum si bunuri sau obiecte importante.

De asemenea, oamenii sunt sfatuiti sa isi acopere ferestrele cu paturi in eventualitatea producerii unei explozii, ca urmare a detonarii obuzului.

Obuzul de aproximativ o suta de kilograme a fost descoperit pe un santier de pe bulevardul George Cosbuc din Galati, unde se construieste un mall.

Imediat la fata locului au ajuns pirotehnistii, care au izolat zona, reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Galati spunand ca exista posibilitatea ca bomba sa fie detonata la fata locului, pentru ca transportul acesteia ar presupune riscuri mari.

"Urmeaza ca autoritatile locale, in colaborare cu echipa de pirotehnisti ISU de la Ciolpani, care se afla in drum spre Galati, sa decida ce se va intampla in acest caz. Exista posibilitatea ca bomba sa fie detonata pe loc din cauza riscurilor presupuse de mutarea bombei, ceea ce va impune evacuarea localnicilor din zona. In acest caz se poate impune sistarea oricaror activitati si evacuarea pe o raza de un kilometru si se va crea un dispozitiv de evacuare in acesta situatie", a declarat purtatorul de cuvant al ISU Galati, Eugen Chirita.

In apropiere de locul respectiv se afla patinoarul din Galati, mai multe unitati comerciale, dar si locuinte.

Purtatorul de cuvant al Primariei Galati, Marius Costache, a spus ca obuzul se afla la o adancime de doi metri si jumatate - trei metri, prins in nisip, unde a fost ingropat alaturi de alte bombe, el precizand in zona respectiva a functionat, in timpul razboiului, un aerodrom militar.