Procurorii de la Parchetul Tribunalului Sibiu au deschis o ancheta in cazul unui politist care a tras mai multe focuri de arma asupra unui barbat, in localitatea sibiana Tapu, acesta decedand ulterior, in timp ce agentul sustine ca a fost legitima aparare, transmite Mediafax.

Potrivit procurorului criminalist de la Parchetul Tribunalului Sibiu, Nicolae Ihor, in acest caz se fac cercetari pentru omor, dar exista si date care arata ca politistul a fost ultragiat de victima.

"Se fac cercetari cu privire la savarsirea infractiunii de omor, dar sunt elemente de ultragiere a politistului. Politistul se apara si spune ca ar fi fost in legitima aparare, victima a incercat sa-l agreseze, l-a amenintat si mai departe... Suntem in primele cercetari. Se pare ca s-au tras mai multe focuri, un foc de avertisment, dar si foc in directia lui (a victimei - n.r.). Sa vedem autopsia ce va stabili: cate focuri s-au tras asupra victimei", a declarat pentru Mediafax procurorul Parchetului Tribunalului Sibiu, Nicolae Ihor.

La randul sau, politistul spune ca a actionat legal.

"Am actionat ca si politist, mai mult o sa va spuna purtatorul de cuvant al IPJ. Am actionat in cadru legal", a declarat agentul principal Bogdan Grigoras de la Politia comunei Micasasa, de care apartine de satul Tapu.

Martorii incidentului soldat cu decesul barbatului de 39 de ani, impuscat de politist, spun ca nu a fost vorba despre legitima aparare.

"Am vazut ca ei se cearta langa caruta si atunci Andrei Goia (victima - n.r.) i-a spus politistului sa-l lase in pace si sa-l caute acasa daca are treaba cu el. S-a deplasat spre caruta in timp ce politistul a scos pistolul si l-a indreptat spre el si l-a somat si i-a spus sa stea pe loc ca trage. Atunci am auzit o impuscatura, m-am intors cu fata si l-am vazut pe Andrei inapoi in caruta, era ranit la picior, cred. Politistul a indreptat pistolul si a mai tras de mai multe ori, trei-patru focuri cred ca s-au tras in el", a povestit o localnica, Lucretia Coman.

Vecinii spun ca totul a pornit de la o discutie in contradictoriu intre agentul principal Bogdan Grigoras si localnic, iar acesta din urma, cunoscut pentru iesirile violente si recidivist, i-ar fi reprosat politistului ca nu i-a facut dreptate intr-un scandal petrecut in localitate in urma cu cateva zile.

"El spune ca s-a aparat! Cu ce s-a aparat? A sarit cu coasa sa-i taie capul? Adica tu cu arma si eu cu mainile goale, nu? Sa tragi sa omori un om?! Au ramas doi copii! Sa-i fie rusine politistului!", a spus Vasile Cristea, un localnic.

Martorii mai spun ca victima a mai mers cu caruta in care se afla cand a fost impuscat inca un kilometru pana cand, localnicii care l-au vazut, au incercat sa-i acorde primul ajutor si au chemat ambulanta.

"A fost pe scandura, sedea si a cazut. Si am zis ca o fi beat de a cazut din caruta! Avea sange la picior si cand m-am uitat bine in caruta, sa vad ce a patit, era plin de sange", a declarat Maria Radac, cea care l-a vazut pe barbat impuscat si a chemat ambulanta.

Medicii ajunsi la fata locului nu au mai putut face nimic pentru barbat, constatand decesul acestuia. Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicina Legala.

Agentul principal Bogdan Grigoras are 31 de ani si lucreaza in Politie de noua ani.