Procurorul general Tiberiu Nitu a declarat marti, la Consiliul Superior al Magistraturii, ca nu este la curent cu un eventual proiect prin care Ministerul Justitiei propune anularea pensiei speciale a magistratilor condamnati pentru coruptie, precizand ca, din punct de vedere juridic, nu crede ca "anulare" este cuvantul potrivit, transmite Mediafax.

"Nu sunt la curent cu un eventual proiect de lege prin care Ministerul Justitiei propune anularea pensiilor celor condamnati. Nu sunt un specialist in dreptul muncii si in drept civil. Eu vorbesc ca jurist, poate ca impact ar fi benefic, dar din punct de vedere juridic, nu stiu daca cuvantul anulare este cel mai potrivit. Cred ca se pot face discutii vizavi de o anumita pensie speciala si o anumita pensie de asigurari sociale", a declarat procurorul general al Romaniei.

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, anunta, pe 14 august, in sedinta Guvernului, ca proiectul de lege privind anularea pensiei speciale a magistratilor condamnati definitiv pentru fapte de coruptie va fi discutat in sedinta din 20 august a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Cazanciuc a facut aceasta precizare dupa ce premierul i-a solicitat sa trimita proiectul de lege la Parlament, pana la 1 septembrie.

"Domnu' ministru, legea cu magistratii care au fost condamnati pentru fapte de serviciu sa-si piarda pensia speciala, va rog s-o puneti pe masa Parlamentului la 1 septembrie. O discutati si cu CSM. CSM lucreaza, nu?", i-a spus premierul lui Robert Cazanciuc.

Ministrul Justitiei i-a spus lui Ponta ca proiectul acestei legi este convenit cu CSM si va fi luat in discutie in sedinta Consiliului din 20 august.

Victor Ponta anunta, pe 13 august, in cadrul unui interviu televizat, ca Ministerul Justitiei are pregatit un proiect de lege prin care se anuleaza pensiile de serviciu ale magistratilor condamnati definitiv pentru fapte de coruptie.

Premierul declara ca 90-95% dintre magistrati sunt corecti, dar nu trebuie sa "ne facem ca nu stim" ca toate contractele de restituiri de propietati si cele de achizitii publice dureaza trei ani pentru ca sunt hotarari judecatoresti care se bat cap in cap.

"Daca se face curatenie in magistratura, e in folosul Romaniei si al magistratilor corecti, care sunt toti tratati la pachet ca fiind judecator sau procuror corupt", a mai spus atunci Ponta.