Presedintele PNL Prahova, Mircea Rosca, afirma ca proiectul privind construirea de pasarele pietonale in statiunile montane din judet este unul "foarte prost", acuzand totodata costul foarte mare al acestora.

"Este un proiect foarte prost. Statiunile montane nu sunt Puchenii Mari sau Gorgota. Aici ninge, ingheata, este frig cea mai mare parte din an. Cum sa obligi un batran de 70 de ani sa urce pe structura asta metalica in plina iarna? Chiar si vara ii va fi dificil, daramite cand se strica timpul", a declarat Mircea Rosca, pentru cotidianul local Jurnalul Prahovean.

Acesta considera ca vinovati pentru acest proiect sunt responsabilii din Ministerul Transporturilor: "(...) solutia a fost gandita de cei din ministerul Transporturilor, care probabil nu au fost niciodata la munte in plina iarna. O sa ii rog sa vina in decembrie la Busteni sau Azuga si sa ne arate cum se poate traversa strada pe aceste pasarele", a afirmat Rosca, pentru cotidianul citat.

Seful PNL Prahova acuza si costul ridicat al acestor pasarale. "Am auzit ca cele patru pasarele au fost montate provizoriu. Pai au costat zeci de mii de euro. Suntem atat de bogati incat ne permitem sa aruncam banii pe fereastra? Ce vor spune cei de la Curtea de Conturi de aceasta cheltuiala?", a mai spus Rosca.

Patru pietonale pietonale din Prahova - una in Comarnic, doua in Busteni si una in Azuga - au fost date in folosinta, sambata seara.

Potrivit presedintelui Consiliului Judetean (CJ) Prahova, Micea Cosma, cele patru pasarele au fost construite de firme din judet, iar costul lor variaza intre 70.000 si 99.000 de euro.