Premierul Victor Ponta a declarat, duminica seara, intr-o emisiune la Antena 3, ca familia lui Florin Cioaba va fi ajutata in masura prevazuta de lege pentru orice cetatean roman, precizand ca a fost informat de MAE si de Raed Arafat ca este vorba despre o factura "foarte mare", astfel ca "probabil va fi foarte dificil". Precizarea vine dupa ce Dorin Cioaba, fiul autointitulatului rege al romilor Florin Cioaba, a declarat, pentru Stirile ProTV, ca familia sa intentioneaza sa ceara ajutor financiar de la statul roman pentru plata facturii la spitalul Akdeniz Universitesi din Antalya, aceasta fiind de 350.000 de dolari.

Fiul lui Florin Cioaba a explicat ca unitatea medicala e emis o factura de 350.000 de dolari pentru spitalizare si operatie, suma pe care el si familia lui nu o pot acoperi. Dorin Cioaba a mai spus ca nu poate ridica trupul tatalui sau de la morga spitalului decat atunci cand factura va fi platita.

"M-au informat Ministerul de Externe si domnul Arafat despre problemele care au aparut in Turcia vizavi de plata acelei facturi. Vreau sa spun foarte clar, orice cetaten roman - eu nu fac vreo deosebire ca e rege sau nu-i rege -, orice cetaten roman, in masura prevazuta de lege si in masura posibilitatilor, incercam sa-l ajutam", a spus Victor Ponta la Antena 3, potrivit Mediafax.

Premierul a explicat ca din banii CNAS exista un sistem prin care se sprijina "pe anumite criterii". "Nu pot sa va spun in acest moment decat ca, atat cat se poate face pentru orice cetatean al Romaniei, atat facem. (...) In masura in care exista anumite proceduri si se inscrie intr-un caz in care poate fi ajutat, atunci o facem. Nu vreau sa fac vreo favoare. (...) Din bani publici, nu fac favoruri pentru nimeni. In cazul de fata direct, probabil ca va fi foarte dificil", a mai spus Ponta.

Victor Ponta a mai spus ca presedintele Traian Basescu l-a sunat pe ministrul de Interne si "i-a cerut sa intre in acea procedura...". "Eu am spus: nu sunt de acord sa folosim avionul SMURD decat pentru cazuri speciale. Daca familia suporta costurile, atunci sunt de acord. Fiecare viata e importanta, dar atunci cand esti in pozitia de a avea anumite resurse materiale, incerci sa le dramuiesti cu raspundere si bun simt, nu pentru ca suna presedintele", a adaugat premierul.

Ponta a mai spus ca, la nivel public, presedintele sau premierul intervin atunci cand e vorba de o situatie cu totul si cu totul exceptionala. "Fiecare isi alege prietenii, eu nu judec pe nimeni, nici macar pe domnul Basescu, de ce prieteni are, mai ales daca faci lucrul asta la nivel privat. Pana la urma, la nivel privat fiecare dintre noi isi alege cunoscutii, prietenii... La nivel public, un presedinte, ca si un prim-ministru, intervine public cand este vorba de o situatie cu totul si cu totul exceptionala, cum a fost cea din Muntenegru, o catastrofa. Atunci, presedintele nu l-a interesat, nu cred ca l-ati vazut sa sune pe cineva, sa intrebe cati oameni au murit", a spus Ponta. Totodata, primul-ministru a aratat ca, in opinia sa, doar presedintele Traian Basescu "speculeaza electoral si politic" moartea cuiva.

Autointitulatul rege al romilor Florin Cioaba a incetat din viata duminica, la varsta de 58 de ani, in spitalul Akdeniz Universitesi din Antalya, unde medicii ii montasera, vineri, un dispozitiv care sa-i ajute inima sa pompeze sange, au declarat apropiati ai familiei. Trupul neinsufletit al lui Florin Cioaba ar urma sa fie adus in tara in cursul zilei de luni, in functie de incheierea formalitatilor la Ambasada Romaniei din Turcia, transportul urmand sa fie facut cu un avion privat.