Vremea va fi calduroasa, local caniculara dupa-amiaza in zonele de campie din sudul si vestul tarii, unde pe arii restranse indicele temperatura-umezeala va atinge pragul critic de 80 al disconfortului termic, potrivit prognozei publicate de Mediafax.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 27 de grade in estul Transilvaniei si 36 de grade in Banat si Lunca Dunarii. Cerul va fi variabil la munte, unde cu totul izolat dupa-amiaza vor fi posibile ploi slabe, de scurta durata in regiunile vestice si in zona montana si mai mult senin in restul teritoriului. Vantul va sufla slab pana la moderat.

Temperaturile minime se vor situa intre 12 si 23 de grade, mai coborate in depresiuni, spre 9 grade.

In Bucuresti, vremea se va mentine calduroasa, caniculara dupa-amiaza, cand maxima temperaturii aerului va fi de 34...35 de grade. Cerul va fi senin, iar vantul slab. Temperatura minima va fi de 17...19 grade, usor mai scazuta in zona preoraseneasca.

Marti, vremea se va mentine calduroasa, local caniculara in Campia de Vest si pe spatii restranse in Campia Romana, unde maximele termice vor fi de 36 de grade pornind de la 27 de grade in depresiuni.

Pe arii restranse, indicele temperatura-umezeala va atinge si posibil depasi usor pragul critic de 80 al disconfortului termic in regiunile vestice si sud-vestice. Cerul va fi variabil la senin, cu unele innorari dupa-amiaza si seara la munte, unde izolat vor fi ploi slabe, de scurta durata si descarcari electrice. Vantul va sufla moderat in partea de sud a tarii, cu intensificari trecatoare in Dobrogea si sudul Banatului.

Temperaturile minime se vor situa intre 13 si 23 de grade, mai coborate in depresiuni, spre 9 grade.