Medicul Serban Bradisteanu a declarat, joi, ca presedintele Traian Basescu l-a rugat sa mearga in Turcia pentru a evalua starea de sanatate a lui Florin Cioaba si a aprecia ce este mai bine de facut pentru acesta, transmite Mediafax.

Serban Bradisteanu a spus, pe Aeroportul "Henri Coanda", la revenirea in tara dupa ce a fost in Antalya pentru a-l evalua pe autointitulatul rege al romilor, Florin Cioaba, ca in prezent se vorbeste despre sansele acestuia de a ramane in viata, starea lui fiind grava.

Intrebat cine l-a solicitat sa mearga in Turcia pentru a-l evalua pe Florin Cioaba, medicul Serban Bradisteanu a spus ca rugamintea a venit din partea presedintelui Traian Basescu.

"Presedintele Traian Basescu m-a rugat, daca vreau si pot, sa fac aceasta vizita medicala, impreuna cu anestezista mea, pentru a aprecia ce este mai bine de facut pentru un om, pana la urma", a spus Bradisteanu.

Intrebat cine a suportat costurile, Bradisteanu a spus ca toate cheltuielile au fost suportate de familia lui Florin Cioaba.

Medicul Serban Bradisteanu a declarat ca Florin Cioaba va urma un tratament medicamentos, intrucat starea sanatatii sale nu permite in acest moment realizarea unei interventii chirurgicale.

"In prezent, starea pacientului nu permite realizarea unei interventii chirurgicale, el va primi un tratament medicamentos", a spus medicul Serban Bradisteanu.

Intrucat starea de sanatate a lui Florin Cioaba nu permite o interventie chirurgicala, medicii care il ingrijesc au hotarat sa-l supuna unui tratatament medicamentos, sub atenta supraveghere si monitorizare, a precizat Bradisteanu.

"Este in coma indusa medicamentos, pentru a fi linistit. Am facut evaluarea, astazi ar fi noi investigatii. Starea sanatatii este mult prea fragila, adica organismul este fragil si nu ar putea suporta o operatie pe cord deschis", a mai spus Bradisteanu.

Medicul a adaugat ca Florin Cioaba trebuie reechilibrat si abia apoi ar putea fi transportat la Bucuresti, pentru a fi operat.

"Am reconfigurat tratamentul, cand va fi echilibrat, va putea fi transportat in tara. Acum este in stare grava", a precizat Bradisteanu.

Serban Bradisteanu, seful Clinicii de chirurgie cardiovasculara de la Spitalul de Urgenta Floreasca, a plecat miercuri noapte spre Antalya, pentru a stabili daca Florin Cioaba, a suferit, luni dupa-amiaza, un preinfarct, ar putea fi operat acolo sau ar putea fi transportat in Romania.

Fiul autointitulatului rege al romilor, Dorin Cioaba, a declarat marti pentru Mediafax ca tatal sau a suferit, luni dupa-amiaza, un preinfarct si este in coma indusa, la un spital din Antalya.

"Tata a suferit un preinfarct ieri dupa-amiaza (luni dupa-amiaza, n.r.), el se stia cardiac, insa nu a mai avut probleme de foarte mult timp. Probabil au fost calduri foarte mari si asta i-a activat problemele medicale. Eu am vorbit cu el de dimineata si era foarte agitat, iar acum stiu ca este intr-o coma indusa medical", spunea atunci Dorin Cioaba, care se afla in Turcia.

Secretarul general al Asociatiei Tiganilor Caldarari, Ioan Stanescu, declara marti pentru Mediafax ca Florin Cioaba este "in stare foarte grava".

"Este in stare foarte grava. A consumat apa rece, apoi a stat la cald, la 50 de grade, si apoi la clima. A facut pneumonie, apoi preinfarct. Medicii i-au bagat o sarma, adica un stent", a spus Stanescu.

Familia Cioaba a participat, in toamna anului trecut, la nunta Elenei Basescu, fiica cea mica a presedintelui. Dorin Cioaba, fiul lui Florin Cioaba, a postat pe pagina personala de Facebook fotografii de la nunta Elenei Basescu. Intr-una dintre imagini, Dorin Cioaba sta la masa alaturi de tatal sau, Florin Cioaba, si de presedintele Traian Basescu.

In luna aprilie a acestui an, Elena Basescu a participat la Congresul Organizatiei Internationale a Romilor care a avut loc la Sibiu, fiind intampinata de familia Cioaba, cu un buchet mare de trandafiri, iar Dorin Cioaba i-a oferit o papusa traditionala de sex masculin, care se numeste "Barbulica".