Grupul de experti consultativ al Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) au solicitat Guvernului Romaniei clarificari suplimentare pentru unul dintre candidatii aflati pe lista cu propunerile tarii noastre pentru functia de judecator CEDO, au declarat joi, pentru Agerpres, surse judiciare.

Aceleasi surse au explicat ca solicitarea vine in cadrul procedurii prealabile alegerii de catre APCE a judecatorului roman la CEDO.

Guvernul a aprobat, in 19 iunie, lista care cuprinde cei trei candidati pentru functia de judecator la CEDO.

"Guvernul a aprobat un memorandum care contine propunerile Romaniei pentru functia de judecator al CEDO. Aceste propuneri, in ordine alfabetica, sunt: Bianca Andrada Gutan, Iulia Antonella Motoc si Florin Streteanu. Propunerea de rezerva este Tudor Pantiru", informa atunci Executivul.

Ministerul Justitiei anunta pe 14 iunie ca Bianca Gutan, Iulia Motoc si Florin Streteanu se afla pe lista de propuneri pentru functia de judecator la CEDO, iar pe lista de rezerva a fost selectionat Tudor Pantiru.

Judecatorul roman la CEDO va fi ales de catre Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei dintre cei trei candidati propusi de Guvernul Romaniei.