Peste 100 de angajati ai Fiscului din Nadlac au declansat joi dimineata un protest spontan, blocand DN7, relateaza B1.ro. Acestia sunt nemultumiti ca sediul Fiscului si al Trezoreriei va fi mutat la Arad, ca urmare a reorganizarii ANAF.

Politistii s-au deplasat la fata locului pentru a dirija traficul pe rute ocolitoare.

Primarul din Nadlac, Vasile Ciceag, este alaturi de oamenii nemultumiti si spune ca a incercat sa discute cu autoritatile, insa fara niciun rezultat.

"Nu este normal sa ni se ia ce este al nostru. Sediul administratiei este planificat sa se mute la Arad, la 52 de km de Nadlac. Fiecare om ar trebui sa mearga la Arad de la 1 septembrie. Am incercat sa sensibilizam, acest lucru nu este normal. Nu am primit niciun raspuns, dar vom merge mai departe. Am inceput cu acest protest spontan si vom continua", a declarat primarul pentru B1 TV.

UPDATE: Finantele spun insa ca niciun participant nu este angajat ANAF

"Referitor la informatia difuzata de postul de televiziune B1 TV potrivit careia, in urma protestelor a peste 100 de angajati ai Fiscului din localitatea Nadlag, a fost blocat DN7, va informam ca la aceasta actiune nu a participat niciun angajat al Fiscului.

Consideram ca atat orchestrarea unor astfel de evenimente de catre persoane care nu reprezinta sub nicio forma ANAF sau MFP, cat si prezentarea deformata a realitatii cu scopul inducerii in eroare a publicului, sunt actiuni care nu servesc interesului public.

Procesul de restructurare a ANAF este unul ireversibil si are ca scop modernizarea si eficientizarea institutiei in vederea imbunatatirii capacitatii de colectare dar si a serviciilor oferite contribuabililor.

Reamintim ca restructurarea ANAF reprezinta o preconditie pentru implementarea "Proiectului de modernizare a administratiei fiscale", proiect pentru care s-a semnat un acord de imprumut cu Banca Mondiala in valoare de 70 de milioane de euro in data de 8 mai 2013" se arata intr-un comunicat transmis de Ministerul Finantelor.