Presedintele Traian Basescu a transmis joi un mesaj cu prilejul sarbatorii "Adormirea Maicii Domnului" si Zilei Marinei Romane, informeaza Administratia Prezidentiala.

Va prezentam textul mesajului:

Doresc sa adresez tuturor romanilor, in aceasta zi in care praznuim "Adormirea Maicii Domnului" si in care, deopotriva, serbam Ziua Marinei Romane, gandurile mele cele mai calde si sincere urari de sanatate si bucurie alaturi de cei dragi.

Sarbatorim Ziua Marinei Romane, o zi cu semnificatii aparte pentru toti marinarii care servesc tara pe navele aflate sub pavilion romanesc si pentru cei care muncesc in porturile noastre, prilej cu care le multumesc tuturor pentru daruirea si profesionalismul de care dau dovada zi de zi.

De asemenea, doresc sa adresez multumirile mele tuturor militarilor care isi desfasoara activitatea in slujba Fortelor Navale Romane pentru devotamentul si pentru curajul de care dau dovada in misiunile care le sunt incredintate.

Fie ca aceasta zi de sarbatoare sa ne aduca seninatate si speranta!

La multi ani, marinari!

De asemenea, potrivit programului postat pe site-ul Presedintiei, seful statului va participa joi, incepand cu ora 10.45, la slujba religioasa prilejuita de Hramul Manastirii "Adormirea Maicii Domnului" la Izvorul Muresului, in judetul Harghita. Apoi, de la ora 13.00, presedintele va merge la Oarba de Mures, in judetul Mures, unde va participa la cea de-a III-a editie a Festivalului Cantecului Popular Patriotic "La Oarba si la Iernut".