Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) ia in discutie miercuri recursul judecatoarei Veronica Cirstoiu si al fiului acesteia, Florin Cergan, la decizia prin care au fost arestati preventiv de magistratii Curtii de Apel Bucuresti (CAB), pentru luare de mita si complicitate la trafic de influenta, scrie Agerpres.

Judecatoarea Veronica Cirstoiu si fiul acesteia, Florin Cergan, au fost arestati preventiv, la sfarsitul saptamanii trecute, de magistratii Curtii de Apel Bucuresti (CAB), pentru luare de mita si complicitate la trafic de influenta.

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat vinerea trecuta, la solicitarea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, retinerea si arestarea preventiva a judecatoarei Veronica Cirstoiu de la Curtea de Apel Bucuresti - Sectia I penala. Aceasta este acuzata de luare de mita si complicitate la trafic de influenta in dosarul privind o mita de un milion de euro.

Din Rezolutia de incepere a urmaririi penale rezulta ca persoane interesate in solutionarea favorabila a unor dosare penale, aflate pe rolul instantelor de judecata, prin intermediar, au remis, in mai multe transe, sume de bani in cuantum de peste 1.000.000 euro in scopul obtinerii unor solutii favorabile in cauze penale.

"In acest context, in seara zilei de joi (n.r. - 8 august), una din transele de bani, in cuantum de 50.000 euro, a fost primita de Florin Cergan pentru a o remite mamei sale Veronica Cirstoiu. Aceasta, la randul sau, potrivit intelegerii cu persoanele implicate si interesate, urma sa transmita aceasta transa unuia dintre judecatorii investiti cu judecarea uneia dintre cauzele respective", sustine DNA.