Fosta unitate militara din Targoviste unde au fost impuscati sotii Ceausescu va fi punct muzeal al Complexului Curtea Domneasca, urmand sa fie deschis pentru vizitatori in luna septembrie, scrie Mediafax.

Potrivit directorului Complexului Muzeal Curtea Domneasca, Ovidiu Carstina, vizitatorii vor putea sa vada zidul unde au fost impuscati sotii Ceausescu.

"Au fost revopsite interioarele cladirii cu aceleasi culori care erau in 1989, va fi adus mobilierul din acea perioada, deja exista paturile unde au dormit sotii Ceausescu inainte de executie. Sunt niste paturi simple, de cazarma. Cladirea, aflata in curtea in care este Inspectoratul Judetean de Jandarmi, a ramas conservata, nu a fost nevoie decat de vopsire si de inlocuirea geamurilor. La ferestrele camerei unde au stat, peste noapte, sotii Ceausescu inainte de executie sunt gratii. In camera sunt trei paturi, unul dintre ele pentru soldatul care ii pazea. Cladirea a stat nefolosita timp de aproximativ 15 ani. Am amenajat ca atare holurile, spatiul comandantului, acolo unde li s-a luat tensiunea inainte de a se pune in practica sentinta. De asemenea, amenajam camera in care a functionat acel tribunal si, nu in ultimul rand, dormitorul in care sotii Ceausescu au petrecut ultima noapte. Vizitatorii vor vedea zidul unde au fost impuscati sotii Ceausescu. Punctul muzeal va functiona ca expozitie a Muzeului de Istorie. Ne-am gandit ca pe langa aceste spatii pe care le-am amenajat sa avem in holul central o expozitie legata de scoala de cavalerie, pentru ca nu trebuie uitat faptul ca aceasta cladire este un monument istoric, in perioada 1893-1914 a existat aici Scoala de cavalerie", a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, Ovidiu Carstina.

El a precizat ca punctul muzeal va fi deschis pentru vizitatori in luna septembrie.

Autoritatile judetene sustin ca au solicitari din strainatate de la grupuri de turisti care vor sa viziteze locul unde au fost impuscati sotii Ceausescu, iar pretul biletului pentru vizitarea acestui punct muzeal va fi de 7 lei.

Reprezentantti Consiliului Judetean Dambovita spun ca s-au facut demersuri la Ministerul Apararii pentru a fi expus TAB-ul cu care au fost transportati sotii Ceausescu la unitatea militara de la Targoviste, in caz contrar urmand sa fie adus un alt vehicul de acelasi tip.