Realizatoarea TV Marioara Murarescu este internata la Spitalul Elias din Capitala, pentru continuarea ingrijirilor medicale, a declarat vineri, pentru Mediafax, purtatorul de cuvant al unitatii sanitare, dr. Valentin Calu.

Marioara MurarescuFoto: Captura Youtube.com

Purtatorul de cuvant al Spitalului Elias a precizat ca Marioara Murarescu a cerut sa nu fie date informatii in legatura cu starea sanatatii sale.

Ea a fost externata recent de la Spitalul Judetean de Urgenta din Cluj.

Marioara Murarescu este realizatoare si prezentatoare a emisiunii de televiziune "Tezaur folcloric", difuzata pe TVR. In 1971 si-a inceput cariera la Radioul public, iar in 1977 s-a angajat la TVR ca realizator de emisiuni folclorice. Prima incercare de realizare a celebrei emisiuni "Tezaur Folcloric" a avut loc in 1978, dar abia in 1982 a primit un spatiu fix in grila de programe a televiziunii.

De-a lungul carierei sale a organizat numeroase festivaluri de folclor, concerte de colinde, emisiuni duplex cu Televiziunea Moldova la Bucuresti si Chisinau.

De asemenea, a realizat primul disc de aur "Tezaur folcloric" (1992), prima caseta video "Tezaur folcloric" (2000), lucrarea "Cu ochii lumii" (cuprinzand diverse opinii despre emisiunea "Tezaur folcloric").