Guvernul face o "greseala enorma" majorand taxele in perioada de criza economica, a declarat miercuri presedintele Traian Basescu, in timp ce vizita santierul autostrazii Arad - Nadlac, unde lucrarile sunt oprite.

"In timp de criza sa maresti taxele e ca si cum ai trage o frana. Poate nu le poti micsora, dar sa le maresti, taxele directe, este o greseala enorma", a spus el, comentand informatiile legate de majorarea unor taxe, prevazuta intr-o varianta a scrisorii de intentie convenita de executiv cu FMI.

"Aduceti-va aminte ca am fost si impotriva maririi TVA in timpul guvernului Boc", a adaugat acesta.

Traian Basescu s-a referit si la majorarea taxelor pe veniturile din chirii, prevazuta in aceeasi scrisoare prezentata in exclusivitate de HotNews.ro.

"Imaginativ-va cate firme traiesc din inchiere de spatii. Le mai bagi niste impozite si acolo", a spus seful statului.

Precizam ca in aceasta scrisoare nu se vorbeste despre majorarea taxelor pentru firmele care obtin venituri din chirii, ci pentru persoanele fizice.

Ministerul Finantelor a confirmat ulterior intentia de a se introduce aceasta taxa pentru persoane fizice, incepand cu 1 ianuarie 2014.

"Referitor la introducerea CASS (contributiei de asigurari sociale de sanatate) in cazul veniturilor obtinute din chirii de persoanele fizice, precizam ca aceasta masura are in vedere largirea bazei de contributie, reprezentand un prim pas in vederea implementarii unei abordari fiscale unitare, astfel incat contributiile pentru sanatate sa fie platite de catre persoanele care obtin venituri si din alte surse decat cele de natura salariala", a precizat Ministerul Finantelor, intr-un comunicat de presa.