Guvernul desfiinteaza 276 de posturi de la Ministerul Educatiei si unitati aflate in subordinea sa, dar si de la un institut finantat de MAE

de I.C.     HotNews.ro
Marţi, 6 august 2013, 20:33 Actualitate | Esenţial

Guvernul a decis desfiintarea a 247 de posturi din Ministerul Educatiei, unitati din subordinea ministerului si de la Autoritatea Nationale pentru Calificari dar si 29 de posturi din cadrul Institutului European din Romania, institutie finantata si prin Ministerul Afacerilor Externe. Masurile au fost luate prin doua Hotarari de Guvern publicate marti in Monitorul Oficial, nr. 495.

Hotararea privind modificarea si completarea unor acte normative din domeniul educatiei si cercetarii taie 50 de posturi de la Ministerul Educatiei Nationale, stabilind ca numarul maxim de posturi (exclusiv demnitarii si posturile aferente cabinetelor ministrului si ministrului delegat pentru invatamant superior, cercetare stiintifica si dezvoltare tehnologica) sa fie de 548, spre deosebire de 598 cat se stabilea printr-o hotarare anterioara (Hotararea Nr.185/2013 privind organizarea si functionarea Ministerului Educatiei Nationale).

Un alt articol al hotararii vizeaza posturile din unitati aflate in subordinea MEN. Astfel, numarul maxim de posturi pentru unitatile si activitatile de invatamant si cercetare din subordine, finantate integral de la bugetul de stat, scade de la 7.425 la 7.262 (o diferenta de 163 de posturi).

Numarul maxim de posturi pentru unitatile din subordinea MEN, finantate din venituri proprii si subventii acordate de la bugetul de stat, scade de la 4.498 la 4.478. (20 de posturi taiate).

Guvernul a mai decis si desfiintarea a 14 posturi din cadrul Autoritatii Nationale pentru Calificari (ANC), de la 70 de posturi (cat stabilea HG 556/2011 privind organizarea si functionarea Autoritatii Nationale pentru Calificari) la 56.

In Monitorul Oficial nr. 495. de marti a mai fost publicata Hotararea pentru Modificarea anexei nr.2 la HG nr.8/2013 privind organizarea fi functionarea Ministerului Afacerilor Externe care desfiinteaza 29 de posturi (de la 85 de posturi la 56) de la Institutul European din Romania, institutie a carei finantare este asigurata si prin bugetul MAE.

[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

2062 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    adica (Miercuri, 7 august 2013, 0:39)

    baronul stanganbuch [utilizator]

    pe unii ii pensioneaza si pe altii numiti de pdl ii da afara.


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version