Rata de promovare (cel putin nota 5) inregistrata la proba scrisa a concursului pentru ocuparea posturilor didactice vacante/rezervate din invatamantul preuniversitar, din data de 30 iulie, inainte de solutionarea contestatiilor, este de 79,89%, anunta Ministerul Educatiei Nationale, mai mica decat cea de anul trecut. Rata de promovare la titularizare a fost de 47,78%, de asemenea mai mica decat cea de anul trecut - 48,06%. Pentru angajarea pe perioada nedeterminata (titularizare), candidatii trebuie sa obtina minimum nota 7 (sapte) atat la proba scrisa, cat si la proba practica/inspectia speciala la clasa in profilul postului. Pentru angajarea pe perioada determinata (suplinire), candidatii trebuie sa obtina minimum nota 5 (cinci) atat la proba scrisa, cat si la proba practica/inspectia speciala in profilul postului.

Au fost evaluate lucrarile a 29.509 de candidati. Dintre acestia, 14.098 de candidati (47,78%) au obtinut note intre 7 si 10, iar 9.476 de candidati (32,11%), note intre 5 si 7. 160 de candidati au obtinut nota 10 (cei mai multi in Bucuresti - 19).

Cel mai ridicat procent al notelor peste 7 s-a inregistrat in judetul Cluj (56,82%), iar cel mai scazut procent, la acelasi capitol, in judetul Mehedinti (30,02%). 5.935 de participanti au obtinut note sub 5.

Rezultatele au fost afisate luni in fiecare centru de examinare.

Contestatiile se depun in perioada 5-6 august la sediile inspectoratelor scolare judetene (astazi, 5 august, imediat dupa afisarea rezultatelor, pana la ora 21.00, respectiv maine, 6 august, intre orele 8.00 si 15.00). Afisarea rezultatelor finale are ca termen data de 8 august.

Pentru angajarea pe perioada nedeterminata (titularizare), candidatii trebuie sa obtina minimum nota 7 (sapte) atat la proba scrisa, cat si la proba practica/inspectia speciala la clasa in profilul postului. Pentru angajarea pe perioada determinata (suplinire), candidatii trebuie sa obtina minimum nota 5 (cinci) atat la proba scrisa, cat si la proba practica/inspectia speciala in profilul postului.

Reamintim ca la proba scrisa pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din invatamantul preuniversitar, s-au prezentat 32.374 de candidati (88,48%). 53 de candidati au fost eliminati din cauza unor tentative de frauda, iar 7,6% dintre cei prezenti s-au retras din motive personale sau medicale. Pentru concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate in invatamantul preuniversitar, sesiunea 2013, au fost publicate 6.074 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioada nedeterminata (3.141 in mediul urban si 2.933 in mediul rural).

Repartizarea candidatilor pe posturile pentru angajare pe perioada nedeterminata va avea loc la nivelul centrelor de concurs, in zilele de 9 si 12 august.

Miercuri, 14 august, se va desfasura repartizarea candidatilor pe posturile pentru angajare pe perioada determinata, tot la nivelul centrelor de concurs.