Politistii au aplicat amenzi in valoare de peste 50.000 de lei conducatorilor auto la controale efectuate vineri si sambata pe autostrada A2 Bucuresti - Constanta, au retinut patru permise de conducere si au retras doua certificate de inmatriculare.

Potrivit unui comunicat al IGPR citat de Agerpres, dintre cele 128 de sanctiuni contraventionale de 52.900 de lei, 44 au fost aplicate pentru depasirea regimului legal de viteza, 34 pentru neportul centurii de siguranta, doua pentru defectiuni tehnice ale autovehiculelor, una pentru consum de alcool, iar restul pentru alte abateri de la normele rutiere.

Politistii Sectiei de Politie Autostrazi au actionat pe autostrada Bucuresti - Constanta pentru prevenirea accidentelor de circulatie, fluidizarea traficului si mentinerea unui comportament civilizat in trafic al conducatorilor de autovehicule.

Directia Rutiera din cadrul IGPR le recomanda tuturor participantilor la trafic sa tina seama pe timpul deplasarii spre/dinspre litoral de recomandarile politistilor rutieri.

Oamenii legii le recomanda conducatorilor auto sa conduca prudent, sa nu se urce la volan daca au consumat bauturi alcoolice si sa respecte regimul legal de viteza.