Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, si alti sapte angajati sau fosti angajati ai Primariei, cercetati de DNA Alba Iulia intr-un dosar de coruptie privind transportul local din municipiu, au fost scosi de sub urmarirea penala de procurorii anticoruptie, sustin surse apropiate anchetei, citate de agentia Mediafax.

Surse apropiate anchetei au declarat, joica primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, si alti sapte angajati sau fosti angajati ai Primariei, printre care secretarul institutiei, Marcel Jeler, viceprimarul Paul Voicu si fostul viceprimar Ioan Bogatan, in prezent consilier local, au fost scosi de sub urmarire penala in dosarul in care erau cercetati ca invinuiti pentru infractiuni privind acordarea unor subventii pentru transportul local.

Potrivit surselor citate, Hava si ceilalti angajati sau fosti angajati ai Primariei Alba Iulia au fost cercetati pentru acordarea de subventii cu incalcarea legii, neurmarirea conform legii a destinatiilor subventiilor si pentru complicitate la infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Procurorii DNA Alba Iulia au dispus ridicarea sechestrului asiguratoriu instituit in timpul instrumentarii cazului atat pentru primarul Mircea Hava, cat si pentru ceilalti sapte invinuiti.

Sursele citate au declarat ca in acelasi dosar a fost cercetat si directorul general al Societatii de Transport Public Alba Iulia (STP Alba Iulia), Stelian Nicola, si doua angajate, pentru complicitate la infractiunea de acordare de subventii cu incalcarea legii, neurmarirea conform legii a destinatiilor subventiilor. In cazul acestora, a fost schimbata incadrarea juridica a faptei in inselaciune si s-a decis mentinerea sechestrului asigurator asupra bunurilor.

De asemenea, DNA Alba Iulia a dispus disjungerea si declinarea competentei de solutionare a cauzei in care sunt implicati directorul general al Societatii de Transport Public Alba Iulia (STP Alba Iulia), Stelian Nicola, si doua angajate in favoarea Parchetului de pe langa Tribunalul Alba.

Pe parcursul cercetarilor, in acelasi dosar, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, si sase primari de comune - membri in Comitetul Director al Asociatiei Intercomunitare de Dezvoltare Alba ¬ Transport Local, au fost acuzati si de neglijenta in serviciu, insa DNA Alba Iulia a dispus disjungerea si declinarea competentei de solutionare si in acest caz.

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava (PDL), a fost cercetat, incepand din 2012, de DNA Alba Iulia, intr-un dosar de coruptie care viza acordarea ilegala a unor subventii societatii care realizata transportul local in municipiu respectiv SC Societatea de Transport Public SA Alba Iulia.

Pe langa Hava, in dosar au fost certati si sapte angajati ai Primariei, printre care si cei doi viceprimari de la acea data, Ioan Bogatan si Paul Voicu, ambii membri PDL.

In acelasi dosar au fost cercetati si directorul general al Societatii de Transport Public Alba Iulia (STP Alba Iulia), Stelian Nicola, si doua angajate.

In cazul tuturor persoanelor cercetate procurorii anticoruptie au impus atunci sechestrul asupra bunurilor.

In martie 2012, surse din cadrul anchetei declarau ca in dosar sunt cercetate in total 11 persoane, printre care primarul din Alba Iulia Mircea Hava, viceprimarii de atunci Paul Voicu si Ioan Bogatan, secretarul primariei Marcel Jeler, directorul Directiei Economice, Teofila Tar, dar si angajati ai Societatii de Transport Public Alba Iulia, printre care si directorul general, Stelian Nicola.

Primaria municipiului Alba Iulia a prelungit, in toamna anului 2011, contractul incheiat cu Societatea de Transport Public Alba Iulia, firma care realizeaza transportul public in municipiu. Firma a beneficiat si de o serie de subventii acordate de administratia locala, cea mai mare parte dintre acestea pentru sustinerea gratuitatilor de care beneficiaza pensionarii din Alba Iulia pentru transportul local.