Barbatul care a incercat sa detoneze o bomba la Facultatea de Electronica din Iasi nu a avut discernamant cand a comis fapta, au stabilit, joi, membrii comisiei de expertiza psihiatrica, procurorii DIICOT urmand sa dispuna internarea acestuia intr-un spital de psihiatrie de maxima siguranta, relateaza Mediafax.

Oliver Stan, barbatul care in 8 iulie a incercat sa detoneze o bomba intr-o sala de curs de la Facultatea de Electronica din Iasi, a fost supus, joi, unei a patra expertize psihiatrice, in vederea stabilirii discernamantului.

Rezultatele preliminare ale expertizei psihiatrice trimise joi catre procurorii DIICOT Iasi arata ca Oliver Stan nu a avut discernamant in momentul comiterii faptei.

"Este vorba de concluziile preliminare pe care le-am primit, raportul final al comisiei urmand sa ajunga la noi la inceputul saptamanii viitoare. Barbatul nu a avut discernamant, iar procurorul de caz va propune instantei fie internarea provizorie, fie internarea definitiva intr-un spital de psihiatrie de maxima siguranta", a declarat, joi, procurorul-sef al DIICOT Iasi, Daniel Horodniceanu.

Pe parcursul celor patru intalniri cu membrii comisiei de expertiza, Oliver Stan a fost cooperant, insa informatiile oferite de acesta au fost contradictorii.

Barbatul a stat internat in toata aceasta perioada la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iasi, unde se afla si in prezent, iar potrivit managerului spitalului, Lucian Burlea, nu a primit tratament si nu a creat probleme.

In 8 iulie, Oliver Stan a intrat intr-o sala de curs a Facultatii de Electonica si Telecomunicatii din cadrul Universitatii Tehnice din Iasi, care functioneaza in Corpul A al Universitatii "Alexandru Ioan Cuza", unde se aflau patru cadre didactice si 41 de studenti din anul al patrulea care sustineau examenul de licenta. Barbatul, care avea in spate un rucsac, a inceput sa strige ca va detona o bomba, cerand sa vina Politia.

Potrivit unor surse judiciare, barbatul avea un proiectil de razboi, de dimensiunea unui pet de 1,5 litri, in jurul caruia a improvizat un trepied cu un cui care sa percuteze capsa proiectilului. De asemenea, el ar fi avut intr-o geanta un bidon de cinci litri cu benzina, iar in alta geanta ar fi fost gasite trei sticle de 2,5 litri fiecare, pline cu benzina.

Stan ar fi activat declansatorul, dar, deoarece capsa era utilizata, bomba nu a explodat, insa s-a produs o explozie de mica amploare la dispozitivul de declansare. Imediat, barbatul a fost imobilizat de doi studenti.