Noi filmari cu Autostrada Lugoj-Deva au fost realizate si publicate de catre utilizatorii forumurilor skyscrapercity.com si forum.peundemerg.ro. Este vorba despre imagini din lotul 1 (27 km) al Autostrazii Lugoj-Deva, precum si de imagini cu bypass Lugoj - parte a viitoarei autostrazi A6. Cele doua lucrari au termen de finalizare anul acesta, dupa cum au precizat reprezentantii CNADNR pentru HotNews.ro.

Autostrada Lugoj DevaFoto: Captura YouTube

Filmarile au fost realizate ca urmare a unor chete realizate de catre forumisti, dupa ce Ministerul Transporturilor a renuntat inca din mai 2012 sa mai faca astfel de filmulete.

Filmarile au fost realizate de Inter-Fly la comanda forumurilor de infrastructura.

Potrivit CNADNR, prin realizarea autostrazii Lugoj - Deva se doreste reducerea numarului de accidente prin crearea unui sistem de transport rutier mai sigur si reducerea timpului de deplasare intre cele 2 localitati, prin crearea unui sistem care permite o crestere a vitezei medii de deplasare de la 60 km/ora la 120 km/ora.

Totodata, CNADNR sustine ca realizarea autostrazii va duce la reducerea impactului asupra mediului, in special prin reducerea poluarii in localitatile care sunt in prezent traversate de infrastructura rutiera existenta.

Lotul 1 al autostrazii Lugoj - Deva are termen de finalizare august 2013. Lotul 1 al autostrazii Lugoj - Deva are o lungime de 27,620 km, insa presupune si realizarea unui drum de legatura in lungime de 11,4 km (drumul de legatura are termen de finalizare actualizat pentru luna decembrie 2013). Constructorul este Asocierea Tirrena Scavi SpA - Societa Italiana per Condotte d'Acqua SpA - Cossi Construzioni SpA.