Proiecte POSDRU in valoare de aproximativ 100 de milioane de euro au fost anuntate de Ministerul Educatiei pe 23 iulie, cu termen limita de depunere a ofertelor 2 zile mai tarziu. Este vorba despre 51 de anunturi de selectare de parteneri, entitati private, pe care Ministerul le-a facut publice pe edu.ro marti si miercuri, in vederea depunerii de proiecte finantate prin POSDRU, in care Ministerul Educatiei Nationale are calitatea de beneficiar. "Dosarele se depun pana joi, 25.07.2013", anunta Ministerul pentru 46 din cele 51 de proiecte.

  • Printre aceste proiecte se numara si diferite curriculumuri pentru discipline optionale. Spre exemplu, proiectul cu titlul "Istoria stiintelor. Curriculum optional integrat transdisciplinar si pachet educational cu resurse digitale de invatare" costa 3 milioane de euro.
  • HotNews.ro a transmis ieri o solicitare Ministerului Educatiei, in care a intrebat de ce a acordat un termen atat de scurt intre publicarea anunturilor pentru selectarea partenerilor si ziua limita de depunere a dosarelor de participare. Ministerul ne-a anuntat ca vom primi raspuns in termenul prevazut de legea 544/2001 (adica in maximum 30 de zile).

Ministerul Educatiei Nationale a publicat pe edu.ro marti, 23 iulie, 46 de anunturi pentru selectarea de parteneri, entitati private, in vederea depunerii de proiecte finantate din fonduri structurale nerambursabile, in care Ministerul Educatiei Nationale are calitatea de beneficiar. In anunturi se arata care sunt conditiile pe care participantii trebuie sa le indeplineasca, ce trebuie sa contina dosarul de participare. "Dosarele se depun pana joi, 25.07.2013-ora 16:00, zilnic in intervalul 09:00-16:00, la sediul Ministerului Educatiei Nationale", precizeaza Ministerul Educatiei.

Miercuri, 24 iulie, Ministerul Educatiei a mai publicat pe edu.ro 5 anunturi pentru selectarea de parteneri, entitati private, in vederea depunerii de proiecte finantate din fonduri structurale nerambursabile, in care Ministerul Educatiei Nationale are calitatea de beneficiar. Si in cazul acestor 5 proiecte, termenul intre anuntarea lor si primirea ofertelor este de doua zile: "Dosarele se depun zilnic in intervalul 09:00-16:00, pana vineri, 26.07.2013-ora 14:00, la sediul Ministerului Educatiei Nationale".

In total, valoarea celor 51 de proiecte care ar urma sa fie finantate prin POSDRU se ridica la aproximativ 100.000.000 de euro.

HotNews.ro a trimis in urma cu o zi Ministerului Educatiei o solicitare, cu urmatoarele intrebari:

1. De ce ati acordat un termen atat de scurt intre publicarea anunturilor pentru selectarea partenerilor si ziua limita de depunere a dosarelor de participare?

2. Nu considerati ca ar fi trebuit sa faceti publice anunturile si fisele de proiect mai devreme, astfel incat toti posibilii participanti la aceasta selectie sa poata afla si sa elaboreze ofertele?

3. Considerati ca in doua zile poate fi elaborata o oferta intr-un dosar complex cum este acela de accesare a fondurilor POSDRU?

4. Avand in vedere ca la Ministerul Muncii, de exemplu, cel mai scurt termen pentru anunturi similare a fost de o saptamana, cum va explicati diferenta de tratament intre Ministerul Educatiei si Ministerul Muncii?

5. In baza carui document/reglementare a fost realizata procedura de selectie a partenerilor?

6. Cate entitati private s-au inscris la fiecare dintre cele 50 de proiecte?

7. Cine face parte din comisia de evaluare a dosarelor de participare?

8. Cand se vor anunta rezultatele procesului de evaluare si selectie a dosarelor individuale de participare?

Raspunsul Ministerului Educatiei este urmatorul:

"Solicitarea dumneavoastra a fost inregistrata cu nr. 127/BP/25.07.2013. Veti primi raspunsul in termenul prevazut de legislatia in baza careia ati facut cererea". [legea 544/2001 care prevede un termen maxim de raspuns de 30 de zile - n.red.]

Despre ce este vorba in cele 51 de proiecte si cat costa fiecare

Descarca de aici Anuntul de selectie a partenerilor pentru proiectele POSDRU

Titlul proiectului 1: Retea virtuala de formatori in antreprenoriat academic - REVANAC

Buget total proiect: 13.000.000 lei

Sursa de finantare: POSDRU 2007-2013, DMI 1.2 [Domeniul major de interventie: Calitate in invatamantul superior - n.red.]

Obiectivul general: REVANAC vizeaza restructurarea si imbunatatirea invatamantului superior la nivel de sistem, printr-o abordare integrata a instrumentelor, procedurilor, metodologiilor si mecanismelor specifice extinderii misiunii universitatilor si la antreprenoriat academic, care sa conduca la dezvoltarea competentelor manageriale bazate pe antreprenoriat academic pe baza formarii, perfectionarii si integrarii intr-o retea virtuala interuniversitara a personalului si a actorilor cheie implicati in aceste activitati si procese.

Descarca de aici Fisa integrala de proiect

Titlul proiectului 2: Istoria stiintelor. Curriculum optional integrat transdisciplinar si pachet educational cu resurse digitale de invatare

Buget total proiect: 3.000.000 Euro

  • Ministerul Educatiei: 1.641.900 Euro
  • Partener: 1.358.100 Euro (partener=Entitate privata, specializata in realizarea de resurse educationale digitale)

Sursa de finantare: POSDRU 2007-2013, DMI 1.1 [Domeniul major de interventie: Acces la educatie si formare profesionala initiala de calitate - n.red.]

Obiectivul general: Obiectivul general consta in sustinerea procesului de modernizare a invatamantului preuniversitar din Romania prin elaborarea si pilotarea cursului optional integrat transdisciplinar Istoria stiintelor (de tip Curriculum la Decizia Scolii - CDS), precum si a unui pachet educational complet destinat elevilor de liceu (clasele IX-XII), folosind o abordare inovativa, inter- si transdisciplinara si extinzand utilizarea TIC in activitatile de predare-invatare-evaluare).

Descarca de aici Fisa integrala de proiect

Titlul proiectului 3: Invata pentru viitorul tau - Educatie accesibila tuturor!

Buget total proiect: 1.950.000 Euro

  • Ministerul Educatiei: 1.100.000 Euro
  • Partener 1: 150.000 Euro [Partener 1=Entitate juridica de drept public, specializata pe oferirea asistentei sociala pentru protectia copilului]
  • Partener 2: 700.000 Euro [Partener 2=Entitate privata, specializata in realizarea de resurse educationale digitale]

Sursa de finantare: POSDRU 2007-2013, DMI 2.2

Regiunea de implementare: Regiunea Bucuresti-Ilfov (Municipiul Bucuresti), Regiunea Centru: judetele Covasna, Harghita, Mures, Alba

Obiectivul general: Obiectivul general al proiectului consta in implementarea masurilor de preventie si corectie a fenomenului de parasire timpurie a scolii prin adoptarea unor rezolutii, planuri de actiune, abordari informatice moderne (TIC) si programe educationale integrate de furnizare a competentelor si deprinderilor de baza in vederea mentinerii elevilor cu risc de abandon si reintegrarii persoanelor care au parasit timpuriu scoala intr-un sistem educational flexibil, modern si incluziv, in contextul dezvoltarii durabile a societatii informationale bazata pe cunoastere si progres tehnologic.

Descarca de aici Fisa integrala de proiect

Titlul proiectului 4: Sprijin pentru unitatile scolare in vederea cresterii nivelului de calitate a serviciilor educationale

Buget: 3.000.000 EURO

Sursa de finantare: POSDRU 2007-2013, DMI 1.1

Obiectivul general: Sprijinirea unitatilor de invatamant si a furnizorilor de formare profesionala initiala in vederea cresterii nivelului calitatii serviciilor educationale oferite

Descarca de aici Fisa integrala de proiect

Titlul proiectului 5: Abordari didactice interdisciplinare in studiul Stiintelor Pamantului - Comunitatea virtuala a Stiintelor Pamantului

Buget total proiect: 3.000.000 Euro

  • Ministerul Educatiei: 1.520.000 Euro
  • Partener: 1.480.000 Euro

Sursa de finantare: POSDRU 2007-2013, DMI 1.3

Descrierea proiectului: Proiectul propus vizeaza stimularea cadrelor didactice si implicit a elevilor in scopul utilizarii inovative a resurselor digitale si urmareste formarea profesorilor pentru studiul interdisciplinar al Stiintelor Pamantului impreuna cu dezvoltarea si implementarea la nivel national a unei comunitati virtuale (portal) a profesorilor de fizica, chimie, biologie si geografie.

Descarca de aici Fisa integrala de proiect

Titlul proiectului 6: Perspective interdisciplinare de abordare a curriculumului-prioritati ale formarii continue a cadrelor didactice din invatamantul primar

Buget total proiect: 2.600.000 Euro

  • Ministerul Educatiei Nationale: 400.000 Euro
  • Partener1: 1.100.000 Euro
  • Partener2: 700,000.00 Euro
  • Alte categorii de cheltuieli: 400.000 Euro

Sursa de finantare: POSDRU 2007-2013, DMI 1.3.

Descrierea proiectului: acest proiect vizeaza optimizarea aplicarii demersurilor inovative centrate pe abordarea interdisciplinara in concordanta cu planurile cadru pentru invatamantul primar, cu precadere pentru clasa pregatitoare, prin intermediul unui program de formare continua si implicit a unui portal de invatare - centru de resurse educationale online, adresat cadrelor didactice din invatamantul primar.

Descarca de aici Fisa integrala de proiect

Titlul proiectului 7: Prevenirea violentei in scoala, o prioritate a societatii romanesti

Buget total proiect: 3.000.000 euro

  • Ministerul Educatiei Nationale: 500.000 euro
  • Partener analize sociologice si comportamentale: 500.000 euro
  • Partener IT: 600.000 euro
  • Partener universitate: 650.000 euro
  • Partener comunicare: 450.000 euro
  • Partener asociatie neguvernamentala: 250.000 euro

Sursa de finantare: POSDRU 2007-2013, DMI 1.1

Obiectiv general: Implementarea sistemelor de asigurare si management al calitatii la nivelul unitatilor scolare, prin crearea de proceduri si prin dezvoltarea serviciilor de consiliere scolara, pentru gestionarea faptelor de violenta in unitatile de invatamant preuniversitar.

Descarca de aici Fisa integrala de proiect

Titlul proiectului 8: COMPT - Consiliere, orientare si monitorizare pentru invatamantul profesional si tehnologic - Regiunile: B-IF si NE

Buget total proiect: 5.000.000 Euro

Sursa de finantare: POSDRU 2007-2013, DMI 2.1 "Tranzitia de la scoala la viata activa". Proiect Tip III

Obiectiv general: Consilierea si orientarea profesionala a absolventilor invatamantului profesional si tehnic, in vederea facilitarii tranzitiei de la scoala la viata activa si dezvoltarea mecanismelor de monitorizare a insertiei absolventilor invatamantului profesional si tehnic pe piata muncii.

Descarca de aici Fisa integrala de proiect

Titlul proiectului 9: SCOR - Sistem de consiliere si orientare multi-regional - Regiunea Nord-Est si Regiunea Bucuresti-Ilfov

Buget total proiect: 5.000.000 Euro

Sursa de finantare: POSDRU 2007-2013, DMI 2.1 "Tranzitia de la scoala la viata activa". Proiect Tip II

Obiectiv general: Realizarea si implementarea unui model de consiliere, orientare profesionala si dezvoltare a carierei pentru elevii din invatamantul liceal, filierele teoretica si vocationala, centrat pe managementul vietii personale, pe dezvoltarea abilitatilor sociale, de comunicare si dezvoltarea competentelor generale.

Descarca de aici Fisa integrala de proiect

Titlul proiectului 10: Imbunatatirea managementului educational preuniversitar prin implementarea unor masuri active de prevenire si combatere a consumului de substante interzise minorilor

Buget total proiect: 3.000.000 Euro

  • Ministerul Educatiei Nationale: 1.800.000 Euro
  • Partener: 1.200.000 euro

Sursa de finantare: POSDRU 2007-2013, Axa prioritara 1, DMI 1.1

Obiectiv general: vizeaza dezvoltarea si implementarea unor masuri active de prevenire si combatere a consumului de substante interzise minorilor

Descarca de aici Fisa integrala de proiect

Titlul proiectului 11: Programa scolara si pachet de resurse educationale pentru Limba Engleza, clasa a V-a

Buget total proiect: 3.000.000 Euro

  • Ministerul Educatiei: 1.700.000 Euro
  • Partener1: 1.230.000 Euro
  • Partener2: 70.000 Euro

Sursa de finantare: POSDRU 2007-2013, DMI 1.1

Obiectiv general: Obiectivul general al proiectului il constituie sustinerea procesului de modernizare a invatamantului preuniversitar prin elaborarea si pilotarea cu un grup tinta reprezentativ la nivel national a programei scolare de Limba Engleza pentru clasa a V-a, folosind o abordare inovativa si extinzand utilizarea TIC in activitatile de predare-invatare-evaluare, care sa sustina cresterea calitatii si imbunatatirea sistemului de invatamant preuniversitar concomitent cu formarea de competente cheie si profesionale in acord cu societatea bazata pe cunoastere.

Descarca de aici Fisa integrala de proiect

Titlul proiectului 12: Programa scolara si pachet de resurse educationale pentru Limba Franceza, clasa a V-a

Buget total proiect: 3.000.000 Euro

  • Aplicant: 1.450.000 Euro
  • Partener 1: 1.100.000 Euro
  • Partener 2: 250.000 Euro
  • Partener 3: 200.000 Euro

Sursa de finantare: POSDRU 2007-2013, DMI 1.1

Obiectiv general: Obiectivul general al proiectului il constituie sustinerea procesului de modernizare a invatamantului preuniversitar prin elaborarea si pilotarea cu un grup tinta reprezentativ la nivel national a programei scolare de Limba Franceza pentru clasa a V-a, folosind o abordare inovativa si extinzand utilizarea TIC in activitatile de predare-invatare-evaluare, care sa sustina cresterea calitatii si imbunatatirea sistemului de invatamant preuniversitar concomitent cu formarea de competente cheie si profesionale in acord cu societatea bazata pe cunoastere.

Descarca de aici Fisa integrala de proiect

Titlul proiectului 13: Viitorul tau e scris in carte - Educatia, cheia succesului!

Buget total proiect: 2.000.000 Euro

  • Ministerul Educatiei: 1.000.000 Euro
  • Partener 1: 300.000 Euro
  • Partener 2: 700.000 Euro

Sursa de finantare: POSDRU 2007-2013, DMI 2.2

Regiunile de implementare: Nord Est (Judetele Suceva, Bacau, Iasi, Neamt, Vaslui, Botosani), Sud Est (Galati)

Obiectiv general: Obiectivul general al proiectului consta in reducerea gradului de aparitie a fenomenelor de Abandon Scolar (AS) si parasire timpurie a scolii, folosind metode moderne de preventie si corectie, precum si prin completarea portofoliului de masuri deja existente cu noi rezolutii, planuri de actiune, instrumente informatice moderne (TIC si materiale digitizate), programe educationale integrate, in contextul dezvoltarii durabile a societatii informationale bazata pe cunoastere si progres tehnologic.

Descarca de aici Fisa integrala de proiect

Titlul proiectului 14: Istoria recenta a Romaniei. Pachet educational pentru cursul optional de Istorie recenta a Romaniei

Buget total proiect: 3.000.000 Euro

  • Ministerul Educatiei: 1.665.000 Euro
  • Partener 1: 1.000.000 Euro
  • Partener 2: 300.000 Euro
  • Partener 3: 35.000 Euro

Sursa de finantare: POSDRU 2007-2013, DMI 1.1

Descrierea proiectului: Proiectul vizeaza imbunatatirea ofertei educationale la nivel national si cresterea calitatii in sistemul de invatamant prin elaborarea si implementarea cursului optional Istoria recenta a Romaniei, dedicat ariei curriculare Om si societate. Centrul pilot pentru studierea istoriei recenta a Romaniei va constitui un spatiu de referinta pentru activitati extracurriculare cu componenta istorica si civica, fiind la dispozitia elevilor din toata tara si dupa incheierea proiectului, reprezentand astfel un instrument esential pentru asigurarea sustenabilitatii.

Descarca de aici Fisa integrala de proiect

Titlul proiectului 15: Programa scolara si pachet educational pentru Istorie, clasa a V-a

Buget total proiect: 3.000.000 Euro

  • Ministerul Educatiei: 1.740.000 Euro
  • Partener 1: 1.200.000 Euro
  • Partener 2: 60.000 Euro

Sursa de finantare: POSDRU 2007-2013, DMI 1.1

Descrierea proiectului: Proiectul vizeaza promovarea extinsa a rezultatelor obtinute, prin implementarea activitatilor prevazute, a noii programe scolare de istorie si a pachetului educational. Programa scolara, la randul ei, va fi un element de stabilitate pentru sistemul de invatamant, dincolo de incheierea proiectului. Programa scolara, manualele tiparite, oferite scolilor prin proiectul propus vor putea fi utilizate de generatii succesive de elevi, care vor beneficia astfel de avantajele tehnologiei digitale.

Descarca de aici Fisa integrala de proiect

Titlul proiectului 16: Calitate in educatie prin transdisciplinaritate si noile tehnologii ale informatiei si comunicarii

Buget total proiect: 13.000.000 lei

  • Solicitant: 7.000.000 lei
  • Partener 1 & 2: 6.000.000 lei

Sursa de finantare: POSDRU 2007-2013, DMI 1.1

Obiectiv general: Obiectivul general al proiectului il constituie dezvoltarea si modernizarea sistemului de invatamant preuniversitar prin intermediul unor abordari transdisciplinare la nivel de curriculum optional pentru elevii de gimnaziu (clasa a VII-a) care sa asigure accesul la educatie de calitate si deprinderea unor competente cheie, inclusiv prin introducerea noilor tehnologii in procesul educativ

Descarca de aici Fisa integrala de proiect

Titlul proiectului 17: Matematica digitala. Curriculum optional si resurse educationale pentru clasa a III-a

Buget total proiect: 13.000.000 lei

  • Solicitant: 7.000.000 lei
  • Partener 1 & 2: 6.000.000 lei

Sursa de finantare: POSDRU 2007-2013, DMI 1.1

Obiectivul general: Obiectivul general consta in sustinerea procesului de modernizare a invatamantului preuniversitar din Romania prin elaborarea si pilotarea cu un grup tinta reprezentativ la nivel national a curriculumului optional Matematica digitala (de tip Curriculum la Decizia Scolii - CDS) destinat elevilor din clasa a III-a, folosind o abordare inovativa si extinzand utilizarea TIC in activitatile de predare-invatare-evaluare, care sa sustina cresterea calitatii si imbunatatirea sistemului de invatamant preuniversitar concomitent cu formarea de competente cheie si profesionale in acord cu societatea bazata pe cunoastere.

Descarca de aici Fisa integrala de proiect

Titlul proiectului 18: Instrumente de evaluare a parcursului scolar si a contextului educational pentru ciclul liceal

Buget total proiect: 3.000.000 EUR

Sursa de finantare: POSDRU 2007-2013, DMI 1.1., interventia 2

Obiectiv general: Obiectivul general al proiectului il reprezinta imbunatatirea managementului educational in contextul descentralizarii sistemului de invatamant preuniversitar din Romania, in acord cu principiile care stau la baza noii Legi a Educatiei Nationale (1/2011), prin elaborarea si implementarea la nivel national a instrumentelor de evaluare a parcursului scolar al elevilor, precum si a Platformei digitale de management al parcursului scolar, destinate invatamantului liceal.

Descarca de aici Fisa integrala de proiect

Titlul proiectului 19: ConSiM - Curriculum inter-disciplinar si simulari e-Learning de Protectia consumatorului, sanatate si mediul inconjurator, nivel liceal

Buget total proiect: 3.000.000 EUR

Sursa de finantare: POSDRU 2007-2013, DMI 1.1

Obiectiv general: Incurajarea accesului la o educatie de calitate a elevilor din invatamantul liceal, prin demersuri educationale inter-disciplinare si cu ajutorul TIC, in scopul dezvoltarii competentelor cheie si profesionale ale acestora.

Descarca de aici Fisa integrala de proiect

Titlul proiectului 20: Povestea limbii romane. Curriculum optional si resurse educationale pentru clasa a III-a

Buget total proiect: 13.000.000 lei

  • Solicitant: 7.000.000 lei
  • Partener 1 & 2: 6.000.000 lei

Sursa de finantare: POSDRU 2007-2013, DMI 1.1

Obiectivul general: Obiectivul general consta in sustinerea procesului de modernizare a invatamantului preuniversitar din Romania prin elaborarea si pilotarea cu un grup tinta reprezentativ la nivel national a curriculumului optional Povestea limbii romane (de tip Curriculum la Decizia Scolii - CDS) destinat elevilor din clasa a III-a, folosind o abordare inovativa si extinzand utilizarea TIC in activitatile de predare-invatare-evaluare, care sa sustina cresterea calitatii si imbunatatirea sistemului de invatamant preuniversitar concomitent cu formarea de competente cheie si profesionale in acord cu societatea bazata pe cunoastere.

Descarca de aici Fisa integrala de proiect

Titlul proiectului 21: Manager pro-activ

Valoarea estimata a proiectului: Echivalentul in lei a 3.000.000 EUR

Sursa de finantare: POSDRU 2007-2013, DMI 1.1.

Obiectiv general: Imbunatatirea calitatii managementului educational preuniversitar prin dezvoltarea/imbunatatirea/formarea unui set de competente adecvate noii legislatii si dobandirea unei perspective comprehensive multifunctionale pentru personalul de conducere, monitorizare, evaluare si control din sistemul de invatamant preuniversitar, pentru asigurarea unei mai bune adaptari a educatiei si formarii profesionale initiale la nevoile pietei muncii si societatii bazate pe cunoastere.

Descarca de aici Fisa integrala de proiect

Titlul proiectului 22: Formarea profesionala a cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar pentru noi oportunitati de dezvoltare in cariera

Buget total proiect: 13.000.000 lei

  • Aplicant & parteneri institutii publice: 11.000.000 lei
  • Partener entitate privata: 2.000.000 lei

Sursa de finantare: POSDRU 2007-2013, DMI 1.3

Descrierea proiectului: Proiectul vizeaza crearea de oportunitati de dezvoltare profesionala pentru cadrele didactice din invatamantul preuniversitar, prin participarea acestora la programe de formare de nivel postuniversitar de calitate, adaptate tehnologiei educatiei la distanta ED.

Descarca de aici Fisa integrala de proiect

Titlul proiectului 23: Materiale si resurse educationale pentru predare-invatare - Limba romana, clasa a V-a

Buget total: 3.000.000 EUR

Sursa de finantare: POSDRU 2007-2013, DMI 1.1

Obiectiv general: Sustinerea procesului de modernizare a invatamantului preuniversitar prin elaborarea si implementarea cu un grup tinta reprezentativ la nivel national de materiale si resurse educationale, folosind o abordare inovativa, care sa sustina cresterea calitatii si imbunatatirea sistemului de invatamant preuniversitar concomitent cu formarea de competente cheie si profesionale in acord cu societatea bazata pe cunoastere.

Descarca de aici Fisa integrala de proiect

Titlul proiectului 24: Monitorizarea si evaluarea procesului educational. Managementul inspectiei institutiilor de educatie

Buget total proiect: 3.000.000 Euro

Sursa de finantare: POSDRU 2007-2013, DMI 1.1

Obiectiv general: Asigurarea calitatii, modernizarea managementului si perfectionarea personalului cu atributii in sistemul de monitorizare, evaluare si control al ministerului educatiei si al inspectoratelor scolare, prin dezvoltarea de instrumente si proceduri pentru inspectia scolara generala a unitatilor de invatamant preuniversitar si prefigurarea cadrului de definire a registrului national online de inspectie, prin extinderea utilizarii TIC in activitatile de management si planificare in invatamantul preuniversitar.

Descarca de aici Fisa integrala de proiect

Titlul proiectului 25: Educatia - sansa catre societatea cunoasterii

Buget total proiect: 8.600.000 lei

  • Ministerul Educatiei: 4.300.000 lei
  • Partener 1&2: 4.300.000 lei

Sursa de finantare: POSDRU 2007-2013, DMI 2.2

Obiectiv general: Obiectivul general al proiectului il constituie prevenirea si corectarea fenomenului de parasire timpurie a scolii prin adoptarea unor strategii, planuri de actiune si programe educationale integrate de furnizare a competentelor si abilitatilor de baza in vederea mentinerii elevilor cu risc de abandon si reintegrarii persoanelor care au parasit timpuriu scoala intr-un sistem educational deschis si incluziv, in contextul dezvoltarii durabile a societatii bazata pe cunoastere.

Descarca de aici Fisa integrala de proiect

Titlul proiectului 26: Educatia - drumul tau catre viitor

Buget total proiect: 8.600.000 lei

  • Ministerul Educatiei: 4.300.000 lei
  • Partener 1&2: 4.300.000 lei

Sursa de finantare: POSDRU 2007-2013, DMI 2.2

Obiectiv general: Obiectivul general al proiectului il constituie prevenirea si corectarea fenomenului de parasire timpurie a scolii prin adoptarea unor strategii, planuri de actiune si programe educationale integrate de furnizare a competentelor si abilitatilor de baza in vederea mentinerii elevilor cu risc de abandon si reintegrarii persoanelor care au parasit timpuriu scoala intr-un sistem educational deschis si incluziv, in contextul dezvoltarii durabile a societatii bazata pe cunoastere.

Descarca de aici Fisa integrala de proiect

Titlul proiectului 27: Noi resurse curriculare pentru predarea-invatarea Biologiei, clasa a V-a

Buget total proiect: 3.000.000 EUR

Sursa de finantare: POSDRU 2007-2013, DMI 1.1

Obiectiv general: Obiectivul general al proiectului il constituie sustinerea procesului de modernizare a invatamantului preuniversitar prin elaborarea si pilotarea cu un grup tinta reprezentativ la nivel national a resurse curriculare pentru Biologie clasa a V-a, folosind o abordare inovativa si extinzand utilizarea TIC in activitatile de predare-invatare-evaluare, care sa sustina cresterea calitatii si imbunatatirea sistemului de invatamant preuniversitar concomitent cu formarea de competente cheie si profesionale in acord cu societatea bazata pe cunoastere.

Descarca de aici Fisa integrala de proiect

Titlul proiectului 28: A doua sansa, invatamant secundar inferior - o sansa in plus pentru viitor

Buget total proiect: 2.000.000 EUR

Sursa de finantare: POSDRU 2007-2013, DM 2.2.

Obiectiv general: Prevenirea si corectarea fenomenului de parasire timpurie a scolii, la nivelul invatamantului secundar inferior, prin adoptarea unor strategii, planuri de actiune si programe educationale integrate de furnizare a competentelor si a abilitatilor de baza, in vederea mentinerii elevilor cu risc de abandon si a reintegrarii persoanelor care au parasit timpuriu scoala intr-un sistem educational deschis si incluziv, in contextul dezvoltarii durabile a societatii bazate pe cunoastere.

Descarca de aici Fisa integrala de proiect

Titlul proiectului 29: A doua sansa, invatamant primar - o sansa in plus pentru viitor

Buget total proiect: 2.000.000 EUR

Sursa de finantare: POSDRU 2007-2013, DM 2.2.

Obiectiv general: Prevenirea si corectarea fenomenului de parasire timpurie a scolii, la nivelul invatamantului primar, prin adoptarea unor strategii, planuri de actiune si programe educationale integrate de furnizare a competentelor si a abilitatilor de baza, in vederea mentinerii in sistem a elevilor cu risc de abandon si a reintegrarii persoanelor care au parasit timpuriu scoala intr-un sistem educational deschis si incluziv, in contextul dezvoltarii durabile a societatii bazate pe cunoastere.

Descarca de aici Fisa integrala de proiect

Titlul proiectului 30: Instrumente de evaluare a parcursului scolar si a contextului educational pentru ciclul primar si gimnazial

Buget total proiect: 3.000.000 EUR

Sursa de finantare: POSDRU 2007-2013, DMI 1.1., interventia 2

Obiectiv general: Obiectivul general al proiectului il reprezinta imbunatatirea managementului educational in contextul descentralizarii sistemului de invatamant preuniversitar din Romania, in acord cu principiile care stau la baza noii Legi a Educatiei Nationale (1/2011), prin elaborarea si implementarea la nivel national a instrumentelor de evaluare a parcursului scolar al elevilor, precum si a Platformei digitale de management al parcursului scolar, destinate invatamantului primar si gimnazial.

Descarca de aici Fisa integrala de proiect

Titlul proiectului 31: COSMIN - Consiliere si Orientare Scolara prin Metode Inovatoare

Buget total proiect: 5.000.000 EUR

Sursa de finantare: POSDRU 2007-2013, DMI 2.1 "Tranzitia de la scoala la viata activa". Proiect Tip I

Obiectiv general: Consilierea si orientarea scolara a elevilor de gimnaziu care se afla in situatia de a opta pentru un traseu de formare profesionala, inclusiv prin campanii de informare si constientizare.

Descarca de aici Fisa integrala de proiect

Titlul proiectului 32: COSTEL - Consiliere si orientare pentru tineri elevi de liceu - Regiunea Vest si Regiunea Nord-Vest

Buget total proiect: 5.000.000 EUR

Sursa de finantare: POSDRU 2007-2013, DMI 2.1 "Tranzitia de la scoala la viata activa". Proiect Tip II

Obiectiv general: Realizarea si implementarea unui model de consiliere, orientare profesionala si dezvoltare a carierei pentru elevii din invatamantul liceal, filierele teoretica si vocationala, centrat pe managementul vietii personale, pe dezvoltarea abilitatilor sociale, de comunicare si dezvoltarea competentelor generale.

Descarca de aici Fisa integrala de proiect

Titlul proiectului 33: MIT - Monitorizarea insertiei pentru invatamantul profesional si tehnologic - Regiunile: S Muntenia si SV Oltenia

Buget total proiect: 5.000.000 EUR

Sursa de finantare: POSDRU 2007-2013, DMI 2.1 "Tranzitia de la scoala la viata activa". Proiect Tip III

Obiectiv general: Consilierea si orientarea profesionala a absolventilor invatamantului profesional si tehnic, in vederea facilitarii tranzitiei de la scoala la viata activa si dezvoltarea mecanismelor de monitorizare a insertiei absolventilor invatamantului profesional si tehnic pe piata muncii.

Descarca de aici Fisa integrala de proiect

Titlul proiectului 34: SINC - Sistem de informare la nivel national pentru consiliere si monitorizarea insertiei - Regiunile V si NV

Buget total proiect: 5.000.000 EUR

Sursa de finantare: POSDRU 2007-2013, DMI 2.1 "Tranzitia de la scoala la viata activa". Proiect Tip III

Obiectiv general: Consilierea si orientarea profesionala a absolventilor invatamantului profesional si tehnic, in vederea facilitarii tranzitiei de la scoala la viata activa si dezvoltarea mecanismelor de monitorizare a insertiei absolventilor invatamantului profesional si tehnic pe piata muncii.

Descarca de aici Fisa integrala de proiect

Titlul proiectului 35: SOMIT - Sistem de orientare si monitorizare pentru invatamantul profesional si tehnologic - Regiunile SE si Centru

Buget total proiect: 5.000.000 EUR

Sursa de finantare: POSDRU 2007-2013, DMI 2.1 "Tranzitia de la scoala la viata activa". Proiect Tip III

Obiectiv general: Consilierea si orientarea profesionala a absolventilor invatamantului profesional si tehnic, in vederea facilitarii tranzitiei de la scoala la viata activa si dezvoltarea mecanismelor de monitorizare a insertiei absolventilor invatamantului profesional si tehnic pe piata muncii.

Descarca de aici Fisa integrala de proiect

Titlul proiectului 36: "Dezvoltarea resurselor umane din educatie si cresterea calitatii invatamantului din filiera tehnologica prin instruirea unui grup tinta de profesori in vederea dobandirii de competente privind proiectarea asistata de calculator"

Bugetul Proiectului: 12.500.000 lei

  • Ministerul Educatiei Nationale: 3.750.000 lei
  • Parteneri: 8.750.000 lei

Sursa de finantare: POSDRU 2007-2013, DMI 1.3

Obiectivul general: Proiectul contribuie la realizarea obiectivului general de dezvoltare a capitalului uman prin corelarea educatiei si invatarii pe tot parcursul vietii (Long-life-learning) cu piata muncii si asigurarea de oportunitati sporite pentru participarea viitoare pe o piata a muncii moderna si flexibila.

Descarca de aici Fisa integrala de proiect

Titlul proiectului 37: "ADMIS" - Administrarea Diplomelor si Managementul Integrat al Studentilor (Monitorizarea parcursului universitar al studentilor de la inmatriculare la eliberarea actelor de studii)

Buget total proiect: 12.804.000 lei

  • Ministerul Educatiei Nationale: 7.682.400 lei
  • Partener IT: 5.121.400 lei

Sursa de finantare: POSDRU 2007-2013, DMI 1.2

Obiectiv general: Imbunatatirea managementului Universitar si dezvoltarea de instrumente cu ajutorul carora sa se poata analiza/planifica specializarile/domeniile oferite in sistemul Universitar astfel incat sa se imbunatateasca relevanta specializarii absolventilor pentru piata muncii.

Descarca de aici Fisa integrala de proiect

Titlul proiectului 38: Clasificarea si ierarhizarea multidimensionala in institutiile de invatamantul superior

Buget total proiect: 13.031.400 lei la care se adauga cota de cofinantare

Sursa de finantare: POSDRU 2007-2013, DMI 1.2

Obiectiv general: Crearea unui sistem de invatamant superior competitiv de calitate, sustinut de un mecanism obiectiv si eficient de clasificare si ierarhizare a universitatilor

Descarca de aici Fisa integrala de proiect

Titlul proiectului 39: Cresterea accesului la educatia universitara tehnica, agronomica si de medicina veterinara

Buget: 13.031.400 lei

Sursa de finantare: POSDRU 2007-2013, DMI 1.2

Obiectiv general: Cresterea accesului la educatia universitara tehnica, agronomica si de medicina veterinara a absolventilor liceelor cu profil tehnic, agronomic si de medicina veterinara prin elaborarea si implementarea de planuri de actiune, studii, masuri, instrumente in vederea imbunatatirii capacitatii sistemului de invatamant superior tehnic, agronomic si de medicina veterinara de a sustine dezvoltarea economica si sociala prin cresterea relevantei pentru piata muncii si pentru societatea bazata pe cunoastere.

Descarca de aici Fisa integrala de proiect

Titlul proiectului 40: Proges in educatie si in cariera didactica (ProEDUcard)

Buget total proiect: 13.000.000 lei

  • Ministerul Educatiei Nationale-UMPFE si Partener 1: 7.150.000 lei
  • Partener 2: 5.850.000 lei

Sursa de finantare: POSDRU 2007-2013, DMI 1.3

Descrierea proiectului: Proiectul urmareste sprijnirea cadrelor didactice din invatamantul prescolar si primar in dezvoltarea competentelor necesare pentru dezvoltarea profesionala individuala, dupa finalizarea formarii initiale

Descarca de aici Fisa integrala de proiect

Titlul proiectului 41: Cariera ta incepe azi! - program de consiliere si orientare profesionala

Buget total proiect: 21.700.000 lei

  • Ministerul Educatiei Nationale-UMPFE: 11.850.0000 lei
  • Parteneri 1+2+3: 9.850.000 lei

Sursa de finantare: POSDRU 2007-2013, DMI 2.1

Descrierea proiectului: Proiectul urmareste derularea de activitati de consiliere profesionala privind consilierea si orientarea profesionala pentru tranzitia spre piata muncii pentru un numar de 20.000 elevi din licee teoretice, licee vocationale, scoli generale clasele VII-VIII, din regiunile de dezvoltare Sud Muntenia si Sud Vest.

Descarca de aici Fisa integrala de proiect

Titlul proiectului 42: O decizie informata, o cariera asigurata - program de consiliere si orientare profesionala

Buget total proiect: 21.700.000 lei

  • Ministerul Educatiei Nationale-UMPFE: 11.850.0000 lei
  • Parteneri 1+2+3: 9.850.000 lei

Sursa de finantare: POSDRU 2007-2013, DMI 2.1.

Descrierea proiectului: Proiectul vizeaza realizarea de activitati de consiliere profesionala si orientarea profesionala pentru un numar de 20.000 elevi din licee teoretice, licee vocationale, scoli generale clasele VII-VIII, din regiunile de dezvoltare Nord Vest si Vest.

Descarca de aici Fisa integrala de proiect

Titlul proiectului 43: Abilitarea cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar in vederea dezvoltarii competentelor socio-emotionale la copii

Buget total proiect: 13.500.000 lei

  • Ministerul Educatiei: 7.425.000 lei
  • Partener 1: 6.075.000 lei

Sursa de finantare: POSDRU 2007-2013, DMI 1.3

Obiectiv general: Imbunatatirea calificarii cadrelor didactice din invatamantul prescolar si primar prin programe de formare profesionala continua care urmaresc abilitarea acestora de a dezvolta competente socio-emotionale la copii prin implementarea unui curriculum inovativ.

Descarca de aici Fisa integrala de proiect

Descarca de aici Anuntul al 2-lea de Selectie a partenerilor in proiecte POSDRU

Titlul proiectului 44: "Copilaria - un joc serios! - Dezvoltarea competentelor personalului, pentru cresterea calitatii invatamantului prescolar si primar, prin implementarea a doua programe de formare inovative"

Buget total proiect: 2.985.000 EUR

  • Ministerul Educatiei Nationale: 1.285.000 EUR
  • Partener1: 880.000 EUR
  • Partener2: 820.000 EUR

Sursa de finantare: POSDRU 2007-2013, Axa prioritara 1, DMI 1.1.

Obiectiv general: Dezvoltarea competentelor personalului pentru cresterea calitatii invatamantului prescolar si primar, prin formarea si certificarea acestuia, prin implementarea de programe de formare innovative (coerente si unitare), precum si prin realizarea/actualizarea si validarea de instrumente/proceduri pentru sprijinirea dezvoltarii competentelor cheie ale prescolarilor si scolarilor mici.

Descarca de aici Fisa integrala de proiect

Titlul proiectului 45: L-CONSAD "Parteneriat pentru cresterea calitatii managementului educational in unitatile de invatamant liceal"

Buget total proiect: 2.970.000 EUR

  • Ministerul Educatiei Nationale:1.210.000 EUR
  • Partener1: 705.000 EUR
  • Partener2: 495.000 EUR
  • Partener3: 560000 EUR

Sursa de finantare: POSDRU 2007-2013, Axa prioritara 1, DMI 1.1.

Descrierea proiectului: Proiectul are un caracter strategic national prin abordarea unitara la nivel national a dezvoltarii de standarde/instrumente/proceduri specifice de activitate necesare membrilor CA din unitati scolare liceale, precum si prin elaborarea/acreditarea si furnizarea unui program de formare special destinat acestora. Proiectul se va implementa in toate judetele din regiunile de dezvoltare ale Romaniei, inclusiv Bucuresti.

Descarca de aici Fisa integrala de proiect

Titlul proiectului 46: "Parte-Cons-Q" - "Parteneriat pentru cresterea calitatii managementului educational gimnazial"

Buget total proiect: 2.970.000 EUR

  • Ministerul Educatiei Nationale: 1.210.000 EUR
  • Parteneri1: 705.000 EUR
  • Parteneri2: 495.000 EUR
  • Parteneri3: 560.000 EUR

Sursa de finantare: POSDRU 2007-2013, Axa prioritara 1, DMI 1.1.

Obiectiv general: Realizarea/actualizarea si validarea in vederea implementarii a unui sistem coerent si unitar de instrumente/proceduri/metodologii de management educational preuniversitar si dezvoltarea si furnizarea unui program inovator de formare dedicat membrilor CA din unitati scolare gimnaziale care sa conduca la imbunatatirea capacitatii institutionale a unitatilor de invatamant gimnaziale pentru exercitarea noilor functii de conducere si administrare in contextul prevederilor LEN nr.1/2011.

Descarca de aici Fisa integrala de proiect

Descarca de aici Anuntul al 3-lea de selectie a partenerilor in proiecte POSDRU

Titlul proiectului 47: Imbunatatirea managementului educational preuniversitar in vederea cresterii nivelului de performanta prin raportare la standardele europene in domeniu

Buget total proiect: 3.000.000 Euro

Sursa de finantare: POSDRU 2007-2013, Axa prioritara 1, DMI 1.1

Descrierea proiectului: Proiectul vizeaza imbunatatirea si restructurarea sistemului de invatamant preuniversitar, prin realizarea unei analize de sistem in vederea identificarii si elaborarii de recomandari pentru imbunatatirea managementului educational si adaptarea acestuia la nevoile unei societati bazate pe cunoastere si la nevoile pietei. Proiectul isi propune formarea unui numar de 1500 de persoane in domeniul managementului educational, prin introducerea modelului educational aplicat cu succes in Finlanda.

Descarca de aici Fisa integrala de proiect

Descarca de aici Anuntul al 4-lea de selectie a partenerilor in proiecte POSDRU

Titlul proiectului 48: "Resurse evaluative digitale pentru un curriculum optimizat in ciclul primar" (RED-PRIM)

Buget total proiect: 3.000.000 EUR (echivalentul in LEI)

Sursa de finantare: POSDRU 2007-2013, Axa prioritara 1, DMI 1.1

Obiectiv general: Proiectul vizeaza dezvoltarea de mecanisme si instrumente digitale pentru asigurarea accesului la educatie de calitate si la competente cheie pentru elevii din invatamantul primar din Romania in vederea pregatirii si sustinerii cu succes a evaluarilor nationale in vederea cresterii ratei de tranzitie catre nivelele superioare de educatie

Descarca de aici Fisa integrala de proiect

Titlul proiectului 49: "Resurse evaluative digitale pentru un curriculum optimizat in gimnaziu" (RED-GIM)

Buget total proiect: 3.000.000 EURO

Sursa de finantare: POSDRU 2007-2013, Axa prioritara 1, DMI 1.1

Obiectiv general: Proiectul vizeaza dezvoltarea de mecanisme si instrumente digitale pentru asigurarea accesului la educatie de calitate si la competente cheie pentru elevii din invatamantul gimnazial in vederea sustinerii evaluarilor nationale (la sfarsitul clasei a VI-a si a VIII-a) si orientarii scolare spre invatamantul secundar superior.

Descarca de aici Fisa integrala de proiect

Titlul proiectului 50: "Resurse evaluative digitale pentru o evaluare transdisciplinara in liceu"

Buget total proiect: 3.000.000 EURO

Sursa de finantare: POSDRU 2007-2013, Axa prioritara 1, DMI 1.1

Obiectiv general: Proiectul vizeaza dezvoltarea si optimizarea de instrumente digitale la nivel de sistem preuniversitar in vederea evaluarii inter/transdisciplinare a formarii a competentelor cheie si specifice la elevii din invatamantul liceal in vederea sustinerii examenului de bacalaureat si cresterii ratei de tranzitie catre nivelele superioare de educatie.

Descarca de aici Fisa integrala de proiect

Titlul proiectului 51: Instrumente de evaluare psiho-educationala pentru o orientare scolara si profesionala de calitate in invatamantul preuniversitar

Buget total proiect: 3.000.000 EUR

Sursa de finantare: POSDRU 2007-2013, DMI. 1.1

Descrierea proiectului: Proiectul vizeaza cresterea calitatii serviciilor de expertizare si evaluare a copiilor/elevilor, inclusiv a celor cu cerinte educative speciale din invatamantul preuniversitar, in vederea consilierii si orientarii scolare si profesionale a acestora. Prin acest proiect, MEN va asigura implementarea unui pachet de instrumente de evaluare psiho-educationala care sa confere o abordare unitara si de calitate a intregului proces de evaluare a elevilor din invatamantul preuniversitar, precum si formarea unui numar de cel putin 1.300 de cadre didactice din invatamantul preuniversitar, implicate in procesul de evaluare psiho-educationala si de consiliere in vederea orientarii scolare si profesionale.

Descarca de aici Fisa integrala de proiect

Pe site-ul Ministerului Educatiei, gasiti anunturile aici (primul anunt), aici al doilea anunt, aici al treilea anunt si aici al patrulea anunt