Facultatea de Educatie Fizica si Sport a inregistrat vara aceasta cea mai mare concurenta dintre facultatile Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, scrie Ziua de Cluj. Patru candidati au concurat pe unul dintre cele 109 locuri la buget scoase la concurs de facultate. Anul trecut, cea mai cautata facultate de la UBB a fost Facultatea de Business. La Universitatea din Bucuresti, pe locul doi in topul celor mai cautate facultati este Geografia, concurenta cea mai mare inregistrand-o specializarea Hidrologie si Meteorologie. Aici se bat pe un loc 19 absolventi de liceu.

Cea mai mare concurenta la Universitatea Babes-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca a inregistrat-o in sesiunea de vara de admitere Facultatea de Educatie Fizica si Sport, informeaza Ziua de Cluj. Potrivit sursei citate, anul acesta au fost depuse 450 de dosare pe 109 locuri bugetate. Pe locul al doilea in topul preferintelor, la UBB, este Facultatea de Psihologie, cu 3,5 candidati pe loc.

Spre deosebire, anul trecut concurenta cea mai mare la Universitatea Babes-Bolyai o inregistra Facultatea de Business, cu 6,7 candidati pe loc, si Facultatea de Drept, cu 4,8 candidati pe loc.

Facultatea de Educatie Fizica si Sport din cadrul UBB are trei specializari: Specializarea educatie fizica si sportiva (3 ani, cu frecventa), Specializarea sport si performanta motrica (3 ani, cu frecventa) si Specializarea kinetoterapie si motricitate speciala (3 ani, cu frecventa).

Probele de admitere au avut loc in perioada 19-21 iulie 2013, urmand ca pe 29 iulie sa se afiseze rezultatele finale, dupa redistribuiri si confirmarea locurilor.

Examenele de admitere la Facultatea de Educatie Fizica si Sport

La specializarile Educatie fizica si sportiva si Sport si performanta motrica:

  • Traseu aplicativ pentru evaluarea aptitudinilor motrice cu pondere 100% in media de admitere

La specializarea Kinetoterapie si motricitate speciala:

  • Test grila la Biologie B1 - Anatomia si fiziologia omului, cls. a XI-a, autori C.Niculescu, R. Carmaciu, C. Salavastru, B. Voiculescu, D. Cristescu, Ed. Corint, capitolele: Organizarea generala a corpului, Sistemul nervos, Analizatorii, Miscarea, Circulatia, Respiratia. Examenul grila are pondere 100% in media de admitere.

La Universitatea din Bucuresti, cea mai mare concurenta a inregistrat-o vara aceasta specializarea Administrarea afacerilor din cadrul Facultatii de Administratie si Afaceri, cu 23,51 de candidati pe un loc. Pe locul al doilea se afla specializarea Hidrologie si Meteorologie de la Facultatea de Geografie - cu 18,91 de candidati pe loc.

In urma cu un an, concurenta la specializarea Hidrologie si Meteorologie era de 13,17 candidati/loc (Sursa).

Specializarea Hidrologie si Meteorologie a scos la concurs 80 de locuri, iar admiterea s-a realizat astfel:

  • 25% media de la Bacalaureat
  • 75% nota la examen scris la Geografie

Examenul de admitere a avut loc pe 23 iulie. Vezi aici subiectele

Citeste si: