VIDEO Au inceput primele concedieri facute de Guvernul Ponta in administratia publica, fara criterii clare si in tacere absoluta. Vezi in text cati vor pleca si lista institutiilor care vor face disponibilizari

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Miercuri, 24 iulie 2013, 9:06 Actualitate | Esenţial


Ministerele si institutiile unde se fac concedierile
Foto: Avocatnet.ro
Au inceput primele disponibilizari masive facute de Guvernul Ponta in administratia centrala. Potrivit Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, pana in prezent au fost propuse pentru desfiintare 132 de posturi ocupate din administratia centrala si 5.700 de posturi vacante din administratia centrala si locala. In total ar urma sa fie concediati 4% dintre angajatii din administratia centrala, circa 2.800 de persoane potrivit unor estimari. Disponibilizarile se fac in discretie totala, fiindca se desfiinteaza cateva posturi ocupate de la fiecare institutie, in acest fel neaparand o masa critica de nemultumiti.


- Victor Ponta: Nu dam afara zeci de mii de oameni. Daca vor pleca pana la finalul anului 2.800 oameni din aparatul central, cred ca e un lucru bun


Desi Ordonanta de Urgenta 77/2013, aparuta la sfarsitul lunii iunie,  precizeaza clar de unde se fac disponibilizarile, raman sub semnul intrebarii criteriile dupa care sunt alesi cei care urmeaza sa fie concediati. Opozitia acuza ca este vorba despre o "epurare politica" si ca ar urma sa fie concediati in lunile august si septembrie circa 6.000 de functionari publici, acesta fiind doar primul val de disponibilizari.Concedierile din administratia centrala

Ordonanta de Urgenta nr. 77/2013, adoptata de Guvernul Ponta la sfarsitul lunii iunie, prevede desfiintare posturilor vacante din administratia centrala si locala precum si concedierea a 4% dintre angajatii din mai multe ministere, institutiile subordonate sau coordonate de acestea (vezi lista completa din documentul atasat):
 • Ministerul Agriculturii
 • Ministerul Afacerilor Interne
 • Ministerul Dezvoltarii Regionale
 • Ministerul Economiei
 • Ministerul Educatiei Nationale
 • Ministerul Finantelor Publice
 • Ministerul Muncii
 • Ministerul Mediului
 • Ministerul Sanatatii
 • Ministerul Transporturilor
 • Secretariatul General al Guvernului
Potrivit Agentiei Nationale a Functionarilor Publici au fost propuse spre desfiintare circa 5700 de posturi vacante si 132 de posturi ocupate. Ministerele, institutiile deconcentratele, prefecturile si administratiile locale au 30 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial pentru a face restructurarea. Cum aceasta perioada se apropie de sfarsit, au inceput sa apara primele liste cu disponibilizarile.

De exemplu, Ministerul Sanatatii a pus luni pe site, in dezbatere publica, un proiect de act normativ potrivit caruia ar urma sa desfiinteze 164 de posturi din minister si directiile de sanatate publica.

"Prin aceasta ordonanta de urgenta se reduce numarul total al posturilor ocupate cu un procent de 4% din minister si directiile de sanatate publica. Astfel, din totalul de 4690 de posturi aprobate din Ministerul Sanatatii si directiile de sanatate publica s-au redus 352 posturi vacante si au ramas 4338 posturi ocupate, posturi vacante unice, posturi vacante de conducere si posturi vacante în procedura de ocupare. Procentul de 4% se aplica la un numar 3.865 posturi ocupate de la directiile de sanatate publica si 238 de posturi ocupate de la Ministerul Sanatatii, deci un total de 4103 posturi. Astfel rezulta un numar de 164 posturi care trebuie reduse", se arata in nota de fundamentare a proiectului de Ordonanta.

In urma acestor disponibilizari rezulta o economie in sistemul sanitar public de circa 357.000 lei. "Posturile vacante nu au fost bugetate, iar dupa aplicarea procentului de 4% la un numar total de 4103 posturi ocupate, cu un salariu mediu brut de 2176 lei, rezulta o economie de 356.864 lei. Aceasta economie va fi folosita la asigurarea fondurilor necesare pentru programele de sanatate", se mai arata in nota de fundamentare.

Denisa Popovici, presedinte al Uniunii Sindicatelor din Spitalele CFR, a declarat pentru Hotnews.ro ca aceste disponibilizari au fost decise de sefii de departamente. "La baza acestor disponibilizari nu este niciun criteriu. Ele au fost stabilite de sefii de departamente. Cei mai buni pleaca, ceilalti raman, asa cum s-a facut pana acum. Sefii raman, cei care muncesc pleaca. Nu pleaca ultimul venit, ca are relatii, ci cei vechi", a declarat Denisa Popovici.
 
Potrivit Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, contactata de HotNews.ro, pana in prezent au fost propuse pentru desfiintare si avizate de catre ANFP 133 de posturi ocupate din administratia centrala si 5.700 de posturi vacante din administratia centrala si locala.

Deocamdata insa nu se stie cati functionari din aministratia centrala vor fi disponibilizati in total. "Situatia finala a posturilor propuse spre desfiintare, în urma aplicarii prevederilor O.U.G. nr. 77/2013, va fi disponibila la finalizarea reorganizarilor si aprobarea lor prin acte normative/acte administrative specifice", se arata intr-un raspuns trimis la solicitarea HotNews.ro de catre ANFP.

Desi inca nu exista o cifra oficiala, vicepresedintele Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, Mircea Jorj (liderul PSD Cluj-Napoca), a declarat pentru Ziua de Cluj ca potrivit unei note de fundamentare a Ordonantei 77/2013 ar urma sa fie dati afara circa 2.800 de functionari din administratia centrala. "Exista o fundamentare a Ministerului Dezvoltarii si a Ministerului de Finante, în care se explica foarte clar de ce este nevoie sa fie restructurate locurile din administratia centrala. Pentru ca vorbim strict despre administratia centrala", a explicat Jorj.

Disponibilizari fara reguli

Daca actul normativ prezinta in amanunt de unde se vor face aceste disponibilizari, nu se explica insa criteriile dupa care se vor face. Tot ceea ce se prevede este trecut in anexa 2 a OUG 77:
 • Ordonatorii principali de credite ai institutiilor prevazute in prezenta anexa stabilesc numarul de posturi care se reduc in aparatul propriu si/sau in institutiile si autoritatile din subordine, sub autoritate, in coordonare sau finantate prin bugetul acestora, in conformitate cu analizele proprii, astfel incat sa reflecte reducerea cu 4% a numarului total de posturi ocupate.
Potrivit ANFP, criteriile privind desfiintarea posturilor ocupate/vacante sunt stabilite de catre fiecare ordonator de credite în parte. "In concordanta cu principiile autonomiei locale, desfiintarea posturilor din cadrul administratiei publice locale se realizeaza în urma aprobarii unor propuneri de desfiintare a acestora prin hotarâri ale autoritatilor deliberative ale unitatilor administrativ-teritoriale. Criteriile privind desfiintarea posturilor ocupate/vacante sunt stabilite de catre fiecare ordonator de credite în parte, cu respectarea prevederilor legale, în functie de structura institutiei si atributiile institutionale", se arata intr-un raspuns trimis de ANFP la solicitarea HotNews.ro.

Sebastian Oprescu, liderul Sindicatului National al Functionarilor Publici, acuza "sfidarea" sindicatelor de catre Guvernul Ponta si spune intr-o declaratie pentru HotNews.ro ca Ordonanta de Urgenta nu prevede criterii clare pentru concedieri:
 • Aceasta ordonanta nu a fost discutata cu partenerii sociali. Noi am avut o intilnire cu doamna ministru Mariana Cimpeanu (ministrul Muncii - n.red.) si stabiliseram ca daca nu ne incadram in indicatorii macroeconomici deficit ca noi, bugetarii, o data pe luna sau trimestru sa luam o zi de concediu fara plata ca sa echilibram bugetul. Acum trei luni a avut loc aceasta discutie. Cu toate acestea, a aparut OUG 77 care nu face deloc referire la acea intilnire, inseamna ca nu s-a schimbat nimic in dialogul social. Partenerii sociali nu au fost informati in prealabil. Cu acest 4% intram pe cota de avarie institutionala si afecteaza eficienta institutiilor publice - va fi nemultumit contribuabilul roman. E o decizie unilaterala care inseamna sfidarea partenerilor sociali. Nu exista criterii clare pentru concedieri. In mod normal, la fiecare institutie conducatorul ar fi trebuit sa intruneasca o comisie sa analizeze din ce domenii se fac disponibilizari pe baza unor criterii. Faptul ca nu sint criterii revolta oarecum angajatii, dar si partea sindicala", a spus Oprescu.
Pe de alta parte, sindicatele functionarilor au ramas tacute in legatura cu disponibilizarile, evitand iesirile publice contondente sau comunicarea institutionala pe aceasta tema.

Senatorul democrat-liberal Alin Tise, vicepresedinte al PDL, sustine ca USL face epurari politice si sustine ca in luna septembrie va mai urma un val de concedieri.

"USL face epurari politice, 6.000 de familii de functionari publici vor fi epurate politic, pentru ca 6.000 de oameni vor fi dati afara din institutiile publice. E epurare politica, pentru ca OUG nr. 77/2013 nu prevede niciun criteriu dupa care sefii de deconcentrate urmeaza sa dea afara oameni, respectiv sa desfiinteze posturile, astfel încât sefii de institutii, numiti din pixul PSD, decid câte persoane pleaca si care sunt functiile care se desfiinteaza. PDL cere Guvernului USL sa stabileasca urgent criteriile dupa care vor fi dati afara functionarii publici si criteriile dupa care se desfiinteaza functiile publice", a declarat Alin Tise.

El a mai spus ca PDL trage "un semnal de alarma" pentru ca "este un precedent periculos sa decizi ca un functionar public sa plece acasa fara sa existe un criteriu obiectiv".

Desfiintarea posturilor vacante din administratia locala

Potrivit primarilor mai multor orase din tara, din administratia locala nu se fac disponibilizari, insa sunt desfiintate posturile vacante. Edilii sunt nemultumiti deoarece, dupa ce Guvernul Boc a blocat organigrama administratiilor locale, aparatul administrativ a ramas subdimensionat.

La Bacau se desfiinteaza 54 de posturi vacante. "La nivelul Primariei municipiului Bacau existau, înainte de aparitia OUG 77, 709 posturi, din care 54 erau vacante. Urmare a aplicarii prevederilor OUG 77, cele 54 de posturi vacante se desfiinteaza, numarul total de angajati fiind 655", se arata intr-un raspuns trimis de reprezentantii Primariei la solicitarea HotNews.ro.

La Primaria Arad se desfiinteaza 34 de posturi vacante. "Personalul ramas va face mai multa treaba la aceiasi bani. Pot aparea blocaje si la marile investitii deoarece, desfiintand posturile vacante trebuie sa desfiintam si anumite directii din Primarie si sa le comasam. Fiecare directie facea achizitiile ei. Acum o directie face mai multe licitatii pentru achizitii si pot aparea intarzieri deoarece este mai mult de lucru. In Primarie avem circa 600 de angajati", a declarat pentru HotNews.ro, Gheorghe Falca, primarul Aradului.

La Primaria Giurgiu se propun spre desfiintare 21 de posturi vacante. "Se desfiinteaza 8 posturi vacante din Primarie, 7 de la Directia de Taxe si Impozite si 6 de la Asistenta Sociala. Pana acum ne-au blocat aceste posturi vacante, iar acum le iau de tot. Asta, sigur, ne nemultumeste", a declarat primarul Giurgiului, Nicolae Barbu.

Ce prevede Ordonanta de Urgenta 77/2013:
 • se desfiinteaza posturile vacante de la ministere, institutiile si autoritatile publice aflate in subordinea/sub autoritatea sau in coordonarea Guvernului ori a ministerelor, institutiile si autoritatile publice finantate integral sau partial din bugetul asigurarilor sociale de stat si/sau din bugetele fondurilor speciale si institutiile publice locale.
 • exceptie fac institutiile care au un numar mai mic de functionari, raportat la numarul de locuitori, mai mic decat prevede aceasta ordonanta, posturile vacante unice, cele in procedura de ocupare si din cateva institutii publice. Vezi aici toate exceptiile
 • concedierea a 4% din totalul posturilor ocupate din administratia centrala: Ministerul Agriculturii, Afacerilor Interne inclusiv prefecturile, Dezvoltarii, Economiei, Educatiei, Finantelor, Muncii, Mediului, Sanatatii, Transporturilor si Secretariatul General al Guvernului.
 • institutiile dina dministratia centrala si cea locala au obligatia sa isi modifice structurile functionale, astfel incat numarul total al functiilor de conducere din cadrul fiecarei autoritati sau institutii publice care are in aparatul propriu/de specialitate si personal contractual ori, dupa caz, numai personal contractual sa fie de maximum 12% din numarul total al posturilor aprobate.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

14328 vizualizari

 • +19 (19 voturi)    
  disponibilizarile..... (Miercuri, 24 iulie 2013, 11:02)

  translativus [utilizator]

  ....pe "spranceana" au darul de a timora si "dociliza" angajatul si fac parte din promisiunile electorale referitoare la cele un milion de locuri de munca.
  Tactica este simpla; Mai intaii dau afara un milion ca apoi sa ii reangajeze si atfel, pot inunda televiziunile ca s-au tinut de cuvant.
  • +15 (15 voturi)    
   de ce nu taie si din Parlament ??? (Miercuri, 24 iulie 2013, 11:46)

   Ed___ [utilizator] i-a raspuns lui translativus

   "In urma acestor disponibilizari rezulta o economie in sistemul sanitar public de circa 357.000 lei"

   pai atati bani cheltuie cel putin doar o camera intr-o zi.. .

   de ce nu reduc si numarul parlamentarilor (nu ca as fi de accord dar daca tot incep cu taierile sa demonstreze ca taie de "la cap", ca dau un exemplu)
  • +4 (4 voturi)    
   exemplu : (Joi, 25 iulie 2013, 8:50)

   V. Val [utilizator] i-a raspuns lui translativus

   se dau afara femeile de serviciu si se angajeaza o societate privata prietena care va asigura curatenia printr-un contract generos. La fel si cu alte categorii : soferi, paznici etc.

   In privinta noilor locuri de munca si a reducerii somajului e, la fel de simplu : daca guvernul a infriintat noi locuri de munca in urma cu un an, trecand de la 18 ministere la 28, anul asta isi poate dubla performanta adaugand cabinetului inca 10-12 ministere, sa ajungem macar la 50 ! Apropiatii tovarasului prim au fost bine plasati , acum e randul esalonului doi : sa fie plasati in posturi cheie bine platite si apropiatii apropiatilor.
 • +19 (19 voturi)    
  Nu misca nimeni!!! (Miercuri, 24 iulie 2013, 11:05)

  Ciobanul Bucur [utilizator]

  Atata timp cat USL are sprijinul total al A3, nimeni nu va misca in front. Acest post are o putere nemaiintalnita de a indobitoci telespectatorii lui, care sunt multi, multi.
  • +8 (8 voturi)    
   o fi a3 puternica... (Miercuri, 24 iulie 2013, 12:58)

   schroedinger [utilizator] i-a raspuns lui Ciobanul Bucur

   dar nu ne impiedica nimeni ca sa postam, in mediul virtual, pretutindeni non stop: ponta demisia!
   • +3 (3 voturi)    
    Bulgarii protesteaza mai prompt, (Joi, 25 iulie 2013, 8:54)

    V. Val [utilizator] i-a raspuns lui schroedinger

    mai hotarat, mai responsabil si extrem de civilizat. Fara dogari si microbisti, fara participanti platiti. Ei protesteaza pe bune si sunt convingatori.
    Noi ? Ne vaitam si-atat.
 • +18 (22 voturi)    
  Inteleg ca... (Miercuri, 24 iulie 2013, 11:25)

  ticbis [utilizator]

  Astia 6000 de functionari ce vor fi dati afara acum sunt cei care in urma cu sase luni plangeau de fericire ca le-a dat inapoi Ponta cei 25% din salariu taiati de Boc.
  Mi se pare o treaba desteapta... adica mai bine este sa iei timp de sase luni salariul reintregit cu 25% si apoi sa intri in somaj, decat sa iei salariul diminuat pana la iesirea la pensie! Felicitari!
  Cea mai buna veste este ca acesta va fi doar inceputul si ca vor urma si alte transe de disponibilizari din sectorul bugetar (numai de la Oltchim, CFR Marfa, Posta Romana, Hidroelectrica si celelalte companii de stat care vor fi privatizate se vor mai aduna inca cel putin 20000 de disponibilizari).
  Astept cu incredere ziua in care toti amaratii astia il vor regreta pe Boc si-l vor huidui pe Ponta!
 • +15 (17 voturi)    
  Asta face parte din 1.000.000 locuri de munca! (Miercuri, 24 iulie 2013, 11:38)

  , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator]

  Traiasca usele si votacii lor!
  Pofta mare la... burta goala!
  • +8 (8 voturi)    
   sa fie 1 mil (Miercuri, 24 iulie 2013, 12:44)

   o8561 [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

   in plus dar nu in sistemul bugetar ci in privat.
   • +7 (7 voturi)    
    Ai impresia ca privatii (Miercuri, 24 iulie 2013, 14:34)

    , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui o8561

    ii voteaza pe astia?!
    Votatcii lor sunt milogii, bosorogii, cei de la stat, ... adica tocmai cei care stau prost la capitolul... munca, inteligenta, competenta!
    De ce crezi ca fug toti dupa un loc fierbinte (caldut) la stat?!
  • +2 (4 voturi)    
   Poate suntem noi (Miercuri, 24 iulie 2013, 14:18)

   Gg65 [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

   prostalai si nu am inteles.De fapt cred ca au spus ca se vor desfiinta 1 milion de locuri de munca.DESfiinta/INfiinta, nici nu-i mare diferenta!
  • +3 (3 voturi)    
   traiasca , mai ales, (Joi, 25 iulie 2013, 8:59)

   V. Val [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

   cele 10 milioane care s-au dat pe mana lor facand astfel jocul uslamistilor ! Ei sunt problema Romaniei. Lipsa civismului, a responsabilitatii.
 • +12 (16 voturi)    
  Ce nu e clar ? (Miercuri, 24 iulie 2013, 11:41)

  czr [utilizator]

  Pai n-au spus ca vor crea un milion de locuri de munca..?
  Nu e logic? Se tin de cuvant!
  Acum dau afara ca sa aibe loc cei un milion..

  Stiu ca nu e bine sa doresti raul altuia, insa sincer, m-as bucura sa fie pe lista cu 'out' cat mai multi din cei care i-au votat, nu de alta, dar e singura modalitate sa realizeze ce-au facut..


  PS
  Hmm... ciudat!
  "HeHe-HiHi" by mazeta - cum de n-ai tras un parzt si aici, ca apoi sa fugi tare (ca de obicei) ?
  N-ai fost platit pentru azi, sau te-au trecut pe lista de disponibilizati?
  • +8 (10 voturi)    
   Nu cumva (Miercuri, 24 iulie 2013, 12:09)

   Xtrek [utilizator] i-a raspuns lui czr

   cei disponibilizați sunt tocmai cei care NU i-au votat? Așa, ca să se învețe minte...
 • +12 (12 voturi)    
  Unde sunt cele 100.000 locuri de munca promise ? (Miercuri, 24 iulie 2013, 11:55)

  Frankie [utilizator]

  Unde sunt cele 100.000 locuri de munca promise de guvernul Ponta ? A trecut mai bine de un an de cand e Ponta la guvernare si nu s-a creat nici un loc de munca, ba mai mult au inceput sa dispara cu zecile de mii....
 • -12 (14 voturi)    
  bravo lui (Miercuri, 24 iulie 2013, 12:17)

  antitot [utilizator]

  Face ce trebuia sa faca Boc.
  • +14 (18 voturi)    
   Uau! (Miercuri, 24 iulie 2013, 12:32)

   Sani [utilizator] i-a raspuns lui antitot

   Da' lu' Boc nu i se reprosa ca:
   1. a scazut salariile
   2. a scazut pensiile
   3. n-a crescut numarul locurilor de munca...?

   Bai USL-ami, pentru voi nu conteaza ce fac astia, problema este sa nu poarte numele de Basescu sau Boc....

   Pai puteam sa-i convingem pe Basescu & Boc sa-si schimbe numele in Antonescu & Ponta si nu era atata agitatie....si lucrurile mergeau mai bine in tara asta chinuita de Antene si securistii lui Iliescu & Co.!
 • +8 (8 voturi)    
  sindicatul PSD (Miercuri, 24 iulie 2013, 13:01)

  meletia [utilizator]

  buna asa. viceliedrul sincal al functionarilor publici e din PSD, PSD care e la guvernare si face disponibilizari!
  Am sa dau acatiste cand o sa vina randul lui POnta sa plateasca ptr ce a facut ....!
 • +8 (10 voturi)    
  ce nu va e clar? (Miercuri, 24 iulie 2013, 13:28)

  Motanul_incaltat [utilizator]

  Se desfiinteaza 5700 de locuri de munca din care 5700 erau vacante, special create pentru aceasta interventie.
  uraaaa!!
  • +8 (8 voturi)    
   o sa te dezamagesc (Miercuri, 24 iulie 2013, 14:16)

   dragsor [utilizator] i-a raspuns lui Motanul_incaltat

   nu ai citit ordonanta semnata de acest asa zis sef de guver
   se spune clar acolo ca posturile vacante se desfinteaza, apoi se reduce personalul cu 4% este foarte bine sa ne dam cu parerea in cunostinta de cauza
   3 lucruri nu inteleg eu:
   1. de ce de numarul secretarii de stat si subsecretari de stat nu se atinge nimeni?
   pai daca e vorba sa facem economie reala la bugetul de stat atunci hai frate sa o facem real
   dai afara un amarat care avea salariul net undeva la 1000-1200 lei dar ti pe unul care toaca de peste 12 de ori mai mult
   stie cineva cat costa un subsecretar de stat cu functie de vicepresedinte la o agentie guvernamentala?
   pai sa va spun eu:
   - 4000 lei salariul net;
   - 2500 lei chirie locuinta;
   - 2500 lei telefoane mobile;
   -2000 lei transport interurban ( in special avion spre locul si din spre locul de bastina);
   - 1500lei salariul + telefon secretara ;
   - 1500lei salariu + telefon sofer personal;
   - 1200lei benzina masina
   total 15200lei/luna (minim nu am pus calatoriile in strainatate )
   cine nu ma crede poate verifica
   2. de ce se face totul in tacere pe sub mana cum s-ar spune?
   3. unde sunt liderii aia supervocali care scotea lumea in strada in guvernarile trecute?
   • -1 (1 vot)    
    inteleg dar (Miercuri, 24 iulie 2013, 15:42)

    Motanul_incaltat [utilizator] i-a raspuns lui dragsor

    Din start pleci de la o idee gresita si anume ca mai bine sa ramana multi oameni platiti prost.
    Apoi in ce priveste cheltuielile, cum sa coste telefoanele mobile 2500 lei pe luna in medie? Este absurd nu crezi?
    Dimpotriva, cei care au raspundere trebuie sa castige macar 4-5000 de euro net ca sa fie mai departe de ispite. Si trebuie concediat minim 25% din intreg aparatul administrativ pentru a ajunge la un procent cat de cat acceptabil.
   • +2 (2 voturi)    
    si atunci (Joi, 25 iulie 2013, 9:06)

    V. Val [utilizator] i-a raspuns lui dragsor

    ce sa faca cu toata clientela ? Cum s-o recompenseze ?
    USL-ul CUMPARA voturi, sustinere, colaborare, tacere. Tot. Cel mai prost platiti sunt votantii. Insa cei care sunt manipulati sa nu mearga la vot o fac gratuit, .
 • +8 (8 voturi)    
  Vorbiti prostii! (Miercuri, 24 iulie 2013, 14:15)

  Gg65 [utilizator]

  Premierul a spus clar ca nu vor fi concedieri, ci vor fi desfiintate doar posturile vacante!
  Cum, nu aveti incredere in cel mai cinstit primministru al celui mai cinstit guvern?Nu-mi vine sa cred ca exista atata rautate!
  Interesant va fi cand ''posturile vacante'' desfiintate se vor aduna in fata guvernului sa protesteze.
  Victoras, vezi ca e suprapoductie de rosii!Si la o adica, s-or mai gasi si ceva oua.Dupa cateva zile lasate in soare sunt numai bune pentru transmis ''mesaje'' de bine!
  • +3 (3 voturi)    
   nu conteaza ! (Joi, 25 iulie 2013, 9:08)

   V. Val [utilizator] i-a raspuns lui Gg65

   ce, despre cei 4 000 de mineri care protesteaza se sinchiseste cineva ? Nici macar presa ! Dar sa fie 40 de mineri ai lui dogaru, ar vui televiziunile !
 • +2 (2 voturi)    
  !!! (Miercuri, 24 iulie 2013, 16:00)

  cristiian [utilizator]

  Inside - Ziele acestea va iesi un HG care va fi total neconstitutional si discriminatoriu respectiv "nu vor putea fi dati afara cei din conducere respectiv sefi de departamente, etc". Deja listele cu cei care vor fi dati afara au fost facute iar cei care au completat aceste liste deja nu mai raspund la telefoane si s au inchis in birouri ca deh interesele sunt mari.
 • +1 (1 vot)    
  Foarte bine face (Joi, 25 iulie 2013, 10:26)

  Viorica Alexandru [utilizator]

  daca nu se opune nimeni, inseamna ca toata lumea este de acord.
 • -1 (1 vot)    
  Ce inseamna asta? (Joi, 25 iulie 2013, 16:08)

  fl0 [utilizator]

  Nu aruncati cu pietre pentru ca nu ma pricep dar 5700 nu inseamna niste posturi doar pe hartie? ceea ce se spune aici nu inseamna in fapt 132 de disponibilizari si 5700 de posturi desfiintate (de pe urma carora nu va suferi nimeni...)? Ce o sa fie, om vedea dar nu asta e logica?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by