Propunerea privind numirea liberalului Ovidiu Silaghi in functia de ministru al Transporturilor va fi transmisa luni dimineata la Palatul Cotroceni. Premierul Victor Ponta a semnat propunerea inainte de plecarea, duminica, in vizita de lucru in Spania.La inceputul dupa-amiezii, Presedintia a confirmat ca propunerea a ajuns la Palatul Cotroceni.

Propunerea privind numirea liberalului Ovidiu Silaghi in functia de ministru al Transporturilor a ajuns luni la Palatul Cotroceni, a confirmat, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al presedintelui, Bogdan Oprea.

Sambata seara, intr-o interventie telefonica la Antena 3, seful Executivului a spus ca va transmite la Cotroceni propunerea ca Ovidiu Silaghi sa fie ministru al Transporturilor, scrie Agerpres.

"O sa trimit la Cotroceni propunerea cu dl Silaghi de a fi ministru al Transporturilor, dupa care presedintele, nu stiu in ce termen, va trebui sa se pronunte", a precizat premierul. El arata ca decizia presedintelui tarii, comunicata liderului liberalilor, Crin Antonescu, de a-l mentine interimar la Ministerul Transporturilor pentru finalizarea privatizarii CFR Marfa este "un joc politic a la Traian Basescu, dar extrem de neserios".

"E un joc politic a la Traian Basescu, dar extrem de neserios si sunt ingrijorat, pentru ca in ultimul timp vad o multime de manifestari extrem de neserioase si va accentuez extrem de neserioase. In primul rand, Ministerul Transporturilor va fi efectiv condus, cum este si acum, de secretarul de stat dl. Ghibu. Eu semnez, dar nu am timp si nici nu ar fi normal ca primul-ministru sa se mute la Ministerul Transporturilor.

Doi - CFR Marfa sau orice altceva sunt lucruri pe care oricum mi le asum, mi le-am asumat si cand era dl Fenechiu, se aproba prin hotarari de guvern pe care le semnez ca prim-ministru. Trei - nu pot sa stau decat maxim 45 de zile. Conform contractului, la 60 de zile dupa semnare trebuie platiti banii. Deci nu are nicio logica ideea asta ca stau eu pana se inchide CFR Marfa. Este extrem de neserios", a explicat seful Executivului.

El a subliniat ca Ministerul Transporturilor este un portofoliu extrem de important.

"Daca (presedintele - n.r.) il va respinge pe dl Silaghi, conform deciziei Curtii Constitutionale trebuie sa spuna si de ce", a evidentiat primul-ministru. Liderul liberalilor, Crin Antonescu, a declarat sambata seara ca presedintele Traian Basescu i-a spus ca il lasa pe premierul Victor Ponta interimar la Ministerul Transporturilor pentru a finaliza privatizarea CFR Marfa.

"Decizia presedintelui este (...) sa lase sa curga interimatul dlui prim-ministru Ponta in fruntea Ministerului Transporturilor vreme de 45 de zile pentru a finaliza contractul de privatizare a CFR Marfa. Acesta este un lucru pe care mi l-a comunicat. Nu este niciun secret din asta si ca la sfarsitul acestei perioade de interimat va decide asupra propunerii pe care noi am facut-o, luand act ca ne-o mentinem", a spus Antonescu.

Partidul National Liberal l-a desemnat martea trecuta pe deputatul Ovidiu Silaghi pentru functia de ministru al Transporturilor. Sambata seara, presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca liberalii isi mentin propunerea ca Ovidiu Silaghi sa preia conducerea Ministerului Transporturilor.

In prezent, interimatul la Ministerul Transporturilor este asigurat de premierul Victor Ponta.

Relu Fenechiu, fostul detinator al portofoliului, a fost condamnat de Inalta Curte de Casatie si Justitie in dosarul ''Transformatorul'' la cinci ani de inchisoare cu executare pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata.